Aflevering Urban Myths met Michael Jackson geschrapt na woedende reacties

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Aflevering Urban Myths met Michael Jackson geschrapt na woedende reacties

Aflevering Urban Myths met Michael Jackson geschrapt na woedende reacties

|
|

Laatste update:

De aflevering over Michael Jackson van de serie Urban Myths wordt niet uitgezonden. Paris Jackson, de dochter van de overleden King of Pop, vindt de de eerste beelden waarin acteur Joseph Fiennes haar vader speelt 'misselijkmakend'. Bekijk de trailer van Urban Myths hierboven!

Controversiële roadtrip

De beslissing van televisienetwerk Sky volgt op kritiek van Paris Jackson, meldt de BBC. De special, onderdeel van de serie Urban Myths, zou op 19 januari worden uitgezonden op Sky Arts. De halfuur durende aflevering gaat over een roadtrip van Jackson, Elizabeth Taylor en Marlon Brando van New York naar Los Angeles na de aanslagen van 11 september. De rol van Michael werd gespeeld door de blanke acteur Joseph Fiennes.

Over de rooie

Na de release van de trailer van de aflevering waarin Joseph met een bizarre nepneus te zien is, reageerden familie en fans woedend. “Ik vind het eerlijk gezegd om te kotsen", zei de 18-jarige Paris Jackson op Twitter.

Paris’ neef Taj Jackson gaf eerder al op Twitter aan dat hij de woorden niet kon vinden om ‘het schaamteloze gebrek aan respect’ te omschrijven. Fans van de King of Pop waren boos omdat hun idool als karikatuur zou worden afgeschilderd in het programma.

'Luchtige kijk'

Het televisiestation heeft in verklaring laten weten te hebben besloten de aflevering niet uit te zenden vanwege de bezwaren van directe familieleden van Jackson. "Wij willen een luchtige kijk geven op naar verluidt waargebeurde verhalen en hadden nooit de intentie om iemand te beledigen.’’ Volgens de zender staat Fiennes volledig achter het besluit.

Lees verder