Heftig: Kees van der Spek onderzoekt twijfelachtige (zelf)moorden

Veronica Superguide logo
Heftig: Kees van der Spek onderzoekt twijfelachtige (zelf)moorden

Heftig: Kees van der Spek onderzoekt twijfelachtige (zelf)moorden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In het nieuwe programma Moord of zelfmoord? onderzoekt misdaadjournalist Kees van der Spek samen met advocaat Sébas Diekstra cases die door politie bestempeld zijn als zelfmoord. Familie en geliefden van de overledene trekken deze conclusie echter in twijfel. Tijd voor Kees om in actie te komen.

Is Bryan gesprongen of geduwd?

Jaarlijks wordt in Nederland ongeveer 1.800 keer zelfmoord gepleegd. De nabestaanden blijven vaak met veel vragen achter, zo ook de familie van de 19-jarige Bryan uit Ede. Na een avond stappen met zijn vrienden, viel hij van de elfde verdieping van een flat. Sprong hij zelf of is hij geduwd? Volgens de politie was het zelfmoord, maar niet iedereen is daarvan overtuigd. Kees van der Spek gaat op onderzoek uit in de eerste aflevering.

In 2010 zou de beroepsmilitair worden uitgezonden naar Afghanistan, maar zover komt het niet. De politie doet onderzoek naar wat er in de flat gebeurd moet zijn en trekt de conclusie dat Bryan zelfmoord heeft gepleegd. Eerder die fatale avond had hij echter slaande ruzie met bekenden en na zijn overlijden is gebruik gemaakt van zijn pinpas.

Moord of zelfmoord?

De familie probeert koste wat het kost inzage te krijgen in het dossier, maar de politie weigert dit vrij te geven. Van der Spek en Diekstra zetten alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Hierbij worden zij ondersteund door een team van oud-rechercheurs, forensisch pathologen en artsen. Alles wordt volledig uitgezocht zodat er een einde komt aan de tergende onzekerheid bij de familie van Bryan.

Moord of zelfmoord is vanaf zondag 8 januari te zien bij SBS6.

Lees verder