• VI

Heeft RTL spijt door VI-heren? ‘Elke dag een zeer pijnlijke confrontatie’

Door Robin Heerkens
Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp

Oké, SBS6 pompt er misschien véél minder tv-hits uit dan RTL, maar in John de Mols handen zit wel gewoon een goudklompje met de naam Vandaag Inside. Momenteel ook elke dag te zien onder de noemer De Oranjewinter. Volgens kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp zit de RTL-top elke avond flink balend te kijken - ze hebben de heren jaren geleden uit handen laten 'glippen'.

Oké, John de Mol ging na de transfer van de VI-heren eigenlijk gewoon door op dezelfde voet: de mannen maakten nog steeds twee keer per week een voetbalprogramma, alleen kwam het niet meer op RTL 7, maar op Veronica. Sinds dit jaar is daar Vandaag Inside en harkt Talpa niet twee keer, maar vijf keer per week klinkende kijkcijfers binnen met Wilfred, René en Johan. "De Oranjewinter blijft zeer goed scoren. VI is eigenlijk al heel 2022, naast De Meilandjes, by far het best bekeken programma van SBS 6", aldus de uitgesproken kijkcijferkenner Tina Nijkamp op Instagram

Spijt

In 2018 sloten de mannen een deal met John de Mol. De mediamagnaat wist ze te verleiden tot een overstap naar Talpa. Volgens Tina balen de RTL-bobo's énorm: ze lieten VI gaan en zien nu dat het een dagelijkse kijkcijfertopper is geworden. "Het lijkt me elke dag opnieuw een zeer pijnlijke confrontatie en ook heel vervelend voor de directie van RTL dat ze die mannen na zeventien jaar in 2018 toch niet een paar miljoen extra hebben geboden." Dat extra geld zou je zó weer kunnen opvangen, denkt ze. "Die miljoenen hadden zich namelijk zeer makkelijk terugverdiend en had ook RTL 7 bestaansrecht gegeven."

'RTL 7 geen bestaansrecht meer'

Tina verbindt er ook nog een... pijnlijke conclusie aan. Volgens haar gaven de mannen van VI 'hun' zender RTL 7 nog wat bestaansrecht. Maar wat is er nu eigenlijk nog van over? "Die zender scoort nu steevast zeer slecht. Moest het ook gisteren doen met slechts 86 duizend kijkers voor de film Godzilla. Au."

De Oranjewinter is elke dag om 21.55 uur te zien op SBS6.