HBO-tip: Silicon Valley is The Big Bang Theory voor gevorderden

Veronica Superguide logo
HBO-tip: Silicon Valley is The Big Bang Theory voor gevorderden

HBO-tip: Silicon Valley is The Big Bang Theory voor gevorderden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Nederland is HBO vooral bekend van spektakelseries als Game of Thrones en Westworld. Maar er valt gelukkig ook een hoop te lachen bij de Amerikaanse televisiegigant!

Eerder schreven we hier al over de slimme HBO-comedyseries Crashing en Barry. Ook Silicon Valley is een dikke, vette aanrader. Hierin start Richard Hendricks (Thomas Middleditch) samen met een aantal bevriende programmeurs een bedrijfje in Silicon Valley. Het bedrijf werkt aan een technologie die internet voorgoed zal veranderen. Maar het succes trekt ook dubieuze investeerders, aartsluie profiteurs en sluwe concurrenten aan.

Sociaal uitgedaagd

Silicon Valley is de ultieme comedyserie voor mensen die The Big Bang Theory niet geeky genoeg vinden. De serie zit vol nerdy tech-grapjes, maar is ook prima te volgen voor mensen die gewoon even willen lachen om de neurotische Hendricks en zijn sociaal uitgedaagde collega’s, waaronder Kumail Nanjiani (The Big Sick) en comedian T.J. Miller (Deadpool). Daarnaast worden bedrijven als Google, Apple en Facebook regelmatig op de hak genomen. En het mag wat kosten van HBO: in tegenstelling tot slechts een tweezitsbank en een tafel, zit Silicon Valley vol prachtige decors en grappige details.

Robot

Ook na vier seizoenen is de rek er nog niet uit. Zo worden Hendricks en zijn vrienden in het nieuwe seizoen onder meer geconfronteerd met een robot die niet alleen gebruikt wordt om kunstmatige intelligentie te onderzoeken en een Chinese kloon van Hendricks’ belangrijkste uitvinding: een nieuw internet! De fans hielden hun hart vast, omdat dit het eerste seizoen was zonder sterspeler T.J. Miller. Hij werd uit de serie geschreven omdat hij naar verluidt vaak niet of dronken op de set verscheen.

Frustratie

Gelukkig bewijst het nieuwe seizoen dat Silicon Valley ook prima zonder de spraakmakende komiek kan. Geen wonder, de serie komt uit de pen van Mike Judge. Hij tekende eerder voor comedyklassiekers als Beavis and Butt-Head en Office Space. Judge werkte zelf in de jaren 80 in Silicon Valley en weet dus waar die het over heeft. Zijn frustraties over die periode levert een van de leukste en slimste comedyseries op van de laatste jaren!

De eerste vier seizoenen van Silicon Valley zijn te zien via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering van het vijfde seizoen bij Ziggo.

Lees verder