HBO-tip: lachen om niet te huilen in comedyserie Crashing

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
HBO-tip: lachen om niet te huilen in comedyserie Crashing

HBO-tip: lachen om niet te huilen in comedyserie Crashing

|
|

Laatste update:

Series waarin comedians zichzelf spelen zijn er genoeg. Maar de makers van comedyhits als Anchorman, Knocked Up en The Big Sick geven er een frisse draai aan met Crashing!

Voedselketen

Van Seinfeld en The Comedians tot Louie en Lady Dynamite; de series waarin stand-up comedians zichzelf spelen zijn niet meer op één hand te tellen. Crashing leek de zoveelste serie in dit rijtje te worden, maar wist zich al snel op slimme wijze te onderscheiden van de concurrentie. Zo wordt er namelijk geen stand-upper belicht die op het hoogtepunt van zijn carrière is, maar een komiek die helemaal onderaan de voedselketen staat van het comedycircuit. Deze Pete Holmes verkoopt geen stadions uit en wordt niet gevraagd voor televisieoptredens, maar staat op de hoek flyers uit te delen voor het open podium waar hij die avond optreedt.

Dakloos

Alsof dat nog niet triest genoeg is, begint Crashing op het moment dat Pete zijn echtgenote in bed betrapt met een andere kerel. Hij trekt de deur achter zich dicht en besluit zich volledig op comedy te storten. Hij is echter nu officieel dakloos en slaapt op de bank van comedians die het wel hebben gemaakt. Zo zijn er in de serie gastrollen voor anderen T.J. Miller (Deadpool), Sarah Silverman (Wreck-it Ralph) en Bill Burr (Breaking Bad). Maar door zijn sullige voorkomen en naïeve karakter valt Pete al snel uit de toon bij zijn door de wol geverfde collega’s. Maar hij leert al snel dat zijn in duigen gevallen leven een prima inspiratiebron vormt voor zijn optredens!
HBO-tip: lachen om niet te huilen in comedyserie Crashing

Succes

Met Crashing bewijst HBO weer eens de hofleverancier te zijn van geweldige series. De reeks is fantastisch geacteerd, weet vaak te ontroeren en is (duh!) ook nog eens heel erg grappig. Geen wonder, Crashing is deels geschreven en geregisseerd door Judd Apatow. Hij tekende eerder voor het succes van moderne comedyklassiekers als Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Girls, The 40 Year Old Virgin en Knocked Up. In dat toch al niet misselijke rijtje hoort Crashing zeker tot de top!

Beide seizoenen van Crashing zijn nu te zien op Ziggo via Movies & Series XL.

Lees verder