Game of Thrones Starbucks

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones Starbucks

Foutje bedankt! HBO reageert op Game of Thrones Starbucks-beker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Heeft iedereen Game of Thrones episode 4 deze week al kunnen kijken? Het schokkendste dat in de aflevering gebeurt (geen spoiler alert!) is dat Winterfell blijkbaar een Starbucks heeft waar Daenerys een latte scoorde. Tijdens een shot is er op de achtergrond het iconische kartonnen Starbucks-bekertje te zien. HBO heeft nu onthuld dat – jawel – het gewoon echt een fout van hen is!

Game of Starbucks

Fouten zitten er in elke film of serie, maar Game of Thrones wist tot nog toe niet zulke gigantische te maken. Dat er in een shot zo prominent een Starbuck-beker staat, is dan ook een dikke fuck-up van de filmploeg. HBO kan er zelf wel om lachen, zo blijkt uit de statement die ze naar buiten brachten over het Starbucks-schandaal.

HBO zegt dat de latte in de aflevering duidelijk en fout was, want Daenerys Targaryen had een kruidenthee besteld. Ook Starbucks zelf kon er grappig over doen.

Executive producer van Game of Thrones, Bernie Caulfield, reageerde tevens op de fout in de uitzending van WYNC Radio. Hij bood zijn excuses aan voor de fout en relativeerde dat z’n team goed werk levert als dit de ergste fout is die kijkers kunnen vinden. Ook had hij een scoop voor de radiozender: “Westeros was the first place to actually, you know, have Starbucks.”

Beker verwijderen?

Of HBO de beker uit episode 4 gaat verwijderen met wat vlug montagewerk, is nog niet bekend. Studio’s en regisseurs hebben wel een reputatie om fouten in nieuwe versies van hun werk te verbeteren. Sowieso hebben veel grote films als The Hobbit en Toy Story ook foutjes: check deze lijst maar! Er is tevens een preview voor Game of Thrones episode 5 uit, die maandag beschikbaar komt via Ziggo.

Lees verder