Harvey Weinstein

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De gevallen Hollywood-filmproducent Harvey Weinstein kreeg vandaag van de rechter te horen wat zijn straf is: 23 jaar cel wegens de aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

Vorige maand werd Weinstein - die na afloop van de rechtszaak met hartklopping naar het ziekenhuis moest - al door een jury schuldig bevonden aan aanranding van een productie-assistente en verkrachting van een vrouw met acteerambities. Vandaag velde een rechter in New York het eindoordeel, zo meldden Amerikaanse media.

Over en... nog niet uit

Wie denkt dat het nu over is, zit verkeerd. In Los Angeles staat ook nog een rechtszaak tegen Weinstein op de planning. Tevens ging het hier 'slechts' om twee vrouwen. Inmiddels zijn er tientallen vrouwen die Weinstein sinds 2017 van seksuele delicten beschuldigden dus er zijn waarschijnlijk en helaas nog véél meer slachtoffers te betreuren.

En nu?

De rechtszaak is nog niet voorbij. In tegendeel zelfs. "Weinstein, die 91 jaar is als hij vrijkomt, ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Zijn advocaten gaan in hoger beroep. Eerder liet zijn advocaat Donna Rotunno al weten dat de strijd nog niet voorbij is", zo schrijft het AD. De oud-filmproducent houdt vol dat de seks met deze vrouwen altijd met wederzijdse instemming was. Eerder vandaag kwam er overigens een ander explosief Weinstein-verhaal naar buiten: hij zou Friends-actrice Jennifer Aniston op een dodenlijst hebben gezet. Wtf?! Lees hier meer over de 'rode lijst' die eerder lijkt op een 'dodenlijst'.

Lees verder