Harvey Weinstein

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harvey Weinstein

Veroordeelde Harvey Weinstein met hartkloppingen naar ziekenhuis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein maandag schuldig werd bevonden van het aanranden en verkrachten van twee vrouwen, kreeg hij last van hartkloppingen en pijn op de borst. In plaats van de gevangenis is Weinstein naar het ziekenhuis gebracht.

In plaats van een cel in een ziekenhuisbed

Al eerder kwam Weinstein met een rollator naar de rechtbank toe, volgens velen een schijn om sympathie van de jury op te wekken. Maar na het uitspreken van de schuldbevindingen werd het hem écht te veel. Met hartkloppingen moest hij naar het ziekenhuis gebracht worden. Ondertussen zou het "oké" met hem gaan volgens zijn advocaat en zodra hij wordt ontslagen zal hij naar de gevangenis gaan. Tot nu toe hoefde Weinstein niet de cel in, maar na de uitspraak moet hij brommen.

Veroordeelde Harvey Weinstein met hartkloppingen naar ziekenhuis

Mimi Haleyi en Jessica Mann

Na een langdurig process van beschuldigingen en het aanspannen van een rechtszaak is maandag eindelijk een uitspraak gedaan tegen Harvey Weinstein. De jury en de rechter zijn het eens dat de filmproducent schuldig is aan het seksueel misbruiken van zijn assistent Mimi Haleyi in 2006, en aan het verkrachten van actrice Jessica Mann in 2013. Weinstein gaat in hoger beroep.

Tientallen jaren hangen boven zijn hoofd

Hoe hoog de straf zal zijn wordt 11 maart bekend. Voor deze twee aanklachten kan hij maximaal 25 jaar celstraf krijgen. Als hij ook voor de andere aanklachten (waaronder roofzuchtig seksuele mishandeling) schuldig was bevonden, had hij levenslang kunnen krijgen. Weinstein werd met handboeien afgevoerd uit de rechtbank.

Lees verder