Halló allemaal: De Luizenmoeder gaat door voor tweede seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Halló allemaal: De Luizenmoeder gaat door voor tweede seizoen

Halló allemaal: De Luizenmoeder gaat door voor tweede seizoen

|
|

Laatste update:

Hysterisch kibbelende ouders, basisschool De Klimop, juf Ank en natuurlijk goedzak Anton: dé ingrediënten van de populaire serie De Luizenmoeder. Elke week worden de kijkcijfers hoger. Het is zelfs zó’n succes dat er nu al over een tweede seizoen gepraat wordt.

Nummer twee

"Dit kan natuurlijk niet als een nachtkaars uitgaan. Dus ga er maar van uit: een tweede seizoen Luizenmoeder komt er", zei acteur Henry van Loon in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. Hij is dolbij, maar ook overdonderd door het succes van de serie waarin hij conciërge Volkert speelt. "Het lijkt een soort van het nieuwe Debiteuren Crediteuren te zijn. Wel heel leuk maar dit hadden we nooit kunnen vermoeden natuurlijk. Toen we bezig waren met het draaien van de serie hebben we geen moment het gevoel gehad dat het zo groot zou worden."

Kijkcijferrecord

Dat is niet zo gek, want De Luizenmoeder wordt met de week beter bekeken. Gisteren keken er meer mensen naar de serie dan naar het NOS Journaal van 20.00 uur. Bijna 2,5 miljoen mensen (een kijkcijferrecord) smulden van het bizarre verjaardagsprotocol en de participizza-avond. Naar het journaal keken 2.340.000 mensen.

Met dank aan juf Ank

Ook juf Anke (gespeeld door Ilse Warringa) ziet een tweede seizoen zeker zitten. "We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken."

Lees verder