Baby Groot Guardians of the Galaxy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Baby Groot Guardians of the Galaxy

Guardians Of The Galaxy: de schokkende waarheid over Baby Groot

|
|

Laatste update:

Wat hebben we in Guardians Of The Galaxy 2 gelachen om die schattige Baby Groot. Hopelijk groeit hij hard door en neemt hij af en toe wat Pokon, zodat hij snel weer zijn oude zelf is! ‘Ho eens even’, zegt Guardians-regisseur en dromenverpletteraar James Gunn. ‘Baby Groot is níet Groot uit de eerste film!’

Aan het einde van de eerste Guardians Of The Galaxy, beschermt Groot (Vin Diesel) zijn vrienden door te veranderen in een grote bal van hout. Een enorm ruimteschip stort bovenop ‘m te pletter, waardoor er alleen nog maar een takje overblijft.

Tranen met tuiten, natuurlijk, maar aan het einde van de film komt deze spriet tot leven! Groot leeft, maar hij is weer een baby! Zo werkt dat toch met planten?

De bijl valt

Het is een prachtig scenario, maar volgens Guardians Of The Galaxy-regisseur en schrijver James Gunn klopt er geen hout van. Groot is gewoon dood, en Baby Groot is zijn zoon. Mee-do-gen-loos!

Volgens Gunn is het in de tweede Guardians Of The Galaxy-film duidelijker dan in de eerste. Zo heeft Baby Groot een andere persoonlijkheid dan zijn vader, herinnert hij zich niets én is hij veel dommer. Wisten wij veel? Het karakter van een baby kan op latere leeftijd veranderen, en baby’s zijn nu eenmaal niet zo pienter (die van jou wel, natuurlijk!). Wat erger is: Baby Groot is blijkbaar ook nog een weesje!

Marvel-fans staan met hun oren te klapperen. Hoe kón James Gunn dit Groot en Baby Groot aandoen? Aan de andere kant: Marvel-helden sterven om de haverklap, en keren bijna altijd op wonderbaarlijke wijze weer terug. Blíjft een held een keertje dood, is het weer niet goed!

We zien Baby Groot, of eigenlijk ‘tiener Groot’ binnenkort weer terug in Avengers: Infinity War. De nieuwe Guardians Of The Galaxy-film verschijnt in 2020. Met misschien… Luke Skywalker!

Lees verder