Luke Skywalker in Guardians Of The Galaxy 3?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Luke Skywalker in Guardians Of The Galaxy 3?

Luke Skywalker in Guardians Of The Galaxy 3?

|
|

Laatste update:

Brutale mensen hebben de halve wereld! Ene Ian Fee vroeg regisseur James Gunn of hij Mark Hamill een rol wilde geven in Marvel’s Guardians Of The Galaxy 3. Het verrassende antwoord: ‘Tuurlijk, joh!’

Fee is schijnbaar een enorme fan van Mark Hamill, en meldde de Guardians Of The Galaxy-regisseur dat hij ‘Luke Skywalker’ graag in het Marvel-universum zou zien. ‘Het risico bestaat dat de gaafheid mijn einde zou betekenen, maar ik waag het erop!’

Tot ieders verbazing reageerde Gunn op de tweet, en nog positief ook! De regisseur en acteur wonen op een steenworp afstand van elkaar, en een afspraak was zó gemaakt.

Hamill gaf aan best kennis te willen maken met Gunn. Als goede buur, maar óók als ‘werkloos acteur’. Het is natuurlijk een verwijzing naar zijn Star Wars-personage Luke Skywalker, die in The Last Jedi de pijp aan Maarten geeft. 

Fee kon zijn ogen niet geloven. Met z’n willekeurige tweet schrijft hij misschien wel filmgeschiedenis! Veel wilde de superfan er niet voor terug: twee kaartjes voor de première, en het zou leuk zijn als de twee beroemdheden hem ‘terugvolgen’ op Twitter. Dit laatste is overigens nog niet gebeurd... Ook de dankbaarheid van celebs kent zijn grenzen!

Guardians Of The Galaxy

Hoe werkloos Mark Hamill trouwens écht is, valt nog te bezien. Star Wars-personages, en zeker Jedi, hebben nogal eens de neiging om als geest terug te keren. De tijden waarin Luke Skywalker de hoofdrol speelt in ‘a galaxy far, far away’ zijn waarschijnlijk wel geteld.

Hamill was sinds 1977 één van de helden in de populaire Star Wars-films. Na dit succes zou hij weinig ‘serieus’ acteerwerk doen. Hamill werd wel een gelouterd stemacteur voor tekenfilms (o.a. The Joker in Batman: The Animated Series) en videogames. 

James Gunn heeft nog even tijd om te onderhandelen: Guardians Of The Galaxy 3 verschijnt waarschijnlijk in 2020. Het derde deel betekent waarschijnlijk het einde van de Guardians ‘in hun huidige samenstelling’. Volgens Gunn is de film toonaangevend voor de films in het Marvel Cinematic Universe die erna komen.

Lees verder