Groundhog Day komt op 2 februari terug naar de bios

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Groundhog Day komt op 2 februari terug naar de bios

Groundhog Day komt op 2 februari terug naar de bios

|
|

Laatste update:

Groundhog Day komt terug. De iconische comedy met Bill Murray zal op 2 februari in een aantal Nederlandse bioscopen draaien.

2 februari

Even uitleggen, wat is Groundhog Day ook alweer? de traditie, die plaatsvindt op 2 februari, markeert de duur van de winter. De groundhog (Engelse vertaling van bosmarmot) zou het eind van de winter voorspellen door naar zijn eigen schaduw te kijken. Als hij op Groundhog Day zijn schaduw ziet, keert hij terug naar zijn hol en duurt de winter nog zes weken. Zo niet, dan komt hij uit zijn hol en betekent dat het eind van de winter.

Groundhog Day

In de film Groundhog Day speelt Murray een cynische weerman, die elke dag ontwaakt op dezelfde dag: de ergste van zijn leven. Hij moet de nationale feestdag verslaan in een gehucht, waar hij zo snel mogelijk wel wil. Wanneer hij de volgende dag wakker wordt, beleeft hij echter de precies dag als daarvoor. Al snel komt hij erachter dat hij elke dag wakker wordt op Groundhog Day. Eerst lijkt dit dramatisch, maar dan ziet hij er ook de voordelen van in. Zo weet hij na een tijdje precies hoe hij het hart van Andie MacDowell kan winnen.

Verschillende bioscopen

Je ziet Groundhog Day op 2 februari in verschillende bioscopen. In Amsterdam kun je net als voorgaande jaren de film in EYE zien. In Rotterdam ga je naar Kino en ook via Pathé Thuis is Groundhog Day op de bewuste dag te streamen.

Lees verder