Grey’s Anatomy seizoen 14 is afgelopen: wat weten we over seizoen 15?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Grey’s Anatomy seizoen 14 is afgelopen: wat weten we over seizoen 15?

Grey’s Anatomy seizoen 14 is afgelopen: wat weten we over seizoen 15?

|
|

Laatste update:

Als je gaat steigeren van eventuele spoilers, raden we je aan niet verder te lezen.

Gisteren keek ziekenhuisserie-liefhebbend Nederland met een lach en een traan naar de laatste aflevering van het 14e seizoen van Grey’s Anatomy. Maar, veeg die tranen weg en trek die glimlach wat breder, want de serie is verlengd voor een 15e seizoen. Maar wat kunnen we daar eigenlijk allemaal van verwachten?

Waar waren we...

De sluwe Grey’s Anatomy-makers deden ons geloven dat April al met één been in het graf stond. De roodharige dokter is aan het eind van seizoen 14 echter nog gewoon alive, kicking èn smoorverliefd! Verwacht haar met haar nieuwe roeping als engel van de daklozen echter niet terug te zien in het nieuwe seizoen. Actrice Sarah Drew nam op deze manier namelijk afscheid van de serie.

Ook Arizona (Jessica Capshaw) keert in seizoen 15 niet meer terug. De baby-dokter diende haar ontslag in om naar The Big Apple te verhuizen en zo dichter bij dochterlief Sofia te zijn. Met een enthousiast SMS-je van Callie en de kennis dat beide dames weer single zijn, beeldt menig kijker zich in dat de twee inmiddels weer gelukkig huisje, boompje, beestje spelen. 

Wie we wel non-stop in de operatie-zaal kunnen verwachten, is Teddy Altman (Kim Raver) die op het nippertje van de seizoensfinale een bommetje dropte. De blonde dokter is zwanger. Van Owen Hunt. …Toch?

Een aai over de glazen bol verklapt dat er relatieproblemen in het verschiet liggen voor Alex en Wilson. Na een bruiloft met ontelbaar veel ongemakken, beschuldigde Wilson Alex van het vragen om een baan voor Wilson aan Meredith, zodat ze niet naar Boston zou vertrekken voor een trainingstraject. Snap je het nog? Relatieproblemen dus. Maar what’s new?

En daarna?

Schrijfster Shonda Rhimes en hoofdrolspeelster Ellen Pompeo hebben een deal dat de serie doorgaat zolang Ellen erin wil blijven spelen. Toevallig heeft Ellen onlangs een contractje van twee jaar getekend voor een verbluffende 575.000 dollar per aflevering. Dus reken ook nog maar op een 16e seizoen!

Wanneer kunnen we dit feestje verwachten?

Dat is helaas nog niet bekend… Tot nu toe is het merendeel van de seizoenen verschenen in september(s) en dat verwachten we dus ook van het 15e seizoen. Dat zou betekenen dat het seizoen naar verwachting begin 2019 start op Net5. Als Net5 ten minste niet opnieuw de grootste naaistreek van de 21e eeuw uithaalt. 

Lees verder