Grappig: The Matrix Resurrections is nu 'gebaseerd op echte gebeurtenissen'

Door Redactie
Grappig: The Matrix Resurrections is nu 'gebaseerd op echte gebeurtenissen'

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat The Matrix Resurrections binnenkort de bioscopen in zal denderen. Maar wist je ook dat de film is 'gebaseerd op echte gebeurtenissen?'

Meta

Recent kondigde Facebook-CEO Mark Zuckerberg aan dat het platform een nieuwe naam zal krijgen: Meta. Hij wil ook de nadruk gaan leggen op een virtuele wereld, volgens hem 'de toekomst van het internet', genaamd Metaverse. Hierbij moet de grens tussen sociale media en de realiteit vervagen. Uiteraard vinden mensen hier wat van en het hele plan werd al snel belachelijk gemaakt, maar het marketingteam van The Matrix Resurrections zag er een mooie kans in! Ze slingerden de onderstaande tweet de wereld in: 

Waargebeurd

Op de poster van de film is de tagline "now, based on true events"  toegevoegd, oftewel: 'nu gebaseerd op echte gebeurtenissen', met de hashtag meta. Een grapje dus, want de plannen van Zuckerberg lijken nogal wat raakvlakken te hebben met de gebeurtenissen in de Matrix-filmreeks, die ook gaat over virtuele realiteit en de gevaren van technologie. In de eerste film werkt Neo zelfs bij 'één van de grootste software-bedrijven ter wereld', genaamd... MetaCortex! Een geniale marketingtruc dus, van de makers. 

Of ze er ook nog naar zullen verwijzen in de film zelf is nog even afwachten: op 22 december verschijnt The Matrix Resurrections in de bioscoop! Tot die tijd vind je hier nog wat grappige weetjes over The Matrix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.