Gordon in The Cube

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon in The Cube

Wij spraken Gordon over The Cube: 'Grootste programma uit mijn carrière'

|
|

Laatste update:

Een gigantische kubus, een stel zenuwslopende opdrachten én gedreven kandidaten die een ton kunnen winnen: dat is SBS6's nieuwe programma The Cube. Wij belden met presentator Gordon: hoe heeft hij deze nagelbijtende tv ervaren?

Gordon verruilt binnenkort de bekende Blaricumse villa voor zijn geliefde Amsterdam. Druk in de verhuisstress zit 'ie echter nog niet. "Het is heel relaxt hoor. Ik ben langzaam aan het inpakken. De nieuwe bewoners van dit huis nemen ook veel spullen over, dus ik hoef zelf niet veel in te pakken."Daar komt nog bij dat de nieuwe Amsterdamse woning nog niet helemaal klaar is. Dus hij gaat eerst nog even naar zijn ándere woning in Amsterdam. "Ja, ik heb nóg een huis", grapt hij met die kenmerkende schaterlach. Ondertussen zat hij ook vol in de opnames van The Cube.

The Cube

In deze sensationele spelshow van Britse origine moeten twee kandidaten allerlei mini-spelletjes doen in een gigantische kubus. Ze kunnen een steeds groter wordend geldbedrag winnen, oplopend tot een whopping 100.000 euro, maar zodra hun negen levens op zijn, is het game over.Keuzestress, gokken, behendigheid, en dat allemaal onder leiding van Gordon.

'Grootste programma uit mijn carrière'

"Dit is misschien wel het grootste programma uit mijn carrière", vertelt de presentator, die dit een "on-Nederlands programma" noemt. Hij hoefde niet lang na te denken toen John de Mol 'm hiervoor vroeg. "Ik vind het een grote eer dat SBS6 me erop zet. Maar ja: ik ben er natuurlijk niet voor niets gekomen!"

Giga-kubus

"Het is een gigantische kubus van 6 bij 6 meter lang", vertelt Gordon enthousiast over de hoofdrolspeler van deze gameshow. Hij had hier echt zin in. "Ik heb een jaar stil gezeten, nu kon vrij snel achter elkaar 5 tegen 5 maken én The Cube."Benieuwd? De Britse versie ziet er zo uit:

'Een andere Gordon'

Oh ja: de grove en grappende Gordon ga je hier ietsje minder zien. "Ineens sta je in een kubus van 6 bij 6, met Gordon naast je... hoe hoog wil je de druk hebben?", lacht hij. Kandidaten stonden onder hoogspanning ("ze waren banger voor mij dan voor het spel") en dat vergde een iets 'andere' instelling. "Ik mocht de kandidaten echt geruststellen. Mensen zien wel een rustigere, serieuzere kant van me. Ja, die heb ik ook."

100 Jaar Jong en de Dr. Phil-show

Even samen in de glazen bol kijken: hoe zit het eigenlijk met 100 Jaar Jong, zijn succesvolle ouderenshow? "Het is heel lastig om dat nu te maken natuurlijk, terwijl we nog in de coronacrisis zitten. Maar er zijn plannen voor een internationale versie. Dan bezoek ik de oudste mensen ter wereld."Ook de door corona gecancelde dagelijkse Dr. Phil-achtige show met Patty Brard gaat er wat hem betreft nog steeds komen. "Alle decors waren zelfs al klaar. Ook vanuit SBS6 is men hier nog altijd enthousiast over, dus ik heb goede hoop."

De toekomst van The Cube

Gordon "verwacht veel" van The Cube, maar tempert de kijkcijferverwachtingen een beetje. "Boven het miljoen verwacht ik ook weer niet, zo recht tegenover The Voice Kids." Ook vertelt hij dat, mocht seizoen 1 een succes zijn, er mogelijk een tweede seizoen komt met BN'ers. "Martien Meiland in zo'n kubus. Hoe hysterisch leuk zou dat zijn?"Natuurlijk stapte hij tijdens de opnames ook zelf even in die mega-kubus. Maar eh, nope: absoluut niet voor herhaling vatbaar. "Nee, schat, ik was de olifant in de porseleinkast, haha."

The Cube is vanaf 23 april elke vrijdag om 20:00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder