Going solo: Marvel-held Silver Surfer krijgt zijn eigen film!

Veronica Superguide logo
Going solo: Marvel-held Silver Surfer krijgt zijn eigen film!

Going solo: Marvel-held Silver Surfer krijgt zijn eigen film!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Met zijn chromen lichaam en dito surfboard is de Silver Surfer één van de meest herkenbare superhelden. De lichtmetalen geweldenaar heeft nog geen eigen film, maar daar komt binnenkort verandering in. Fox heeft de bekende comic-schrijver Brian K. Vaughan ingehuurd voor een script!

De Silver Surfer heeft het niet makkelijk in Hollywood. Hij speelde een grote rol in Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer (2007), waarin hij werd neergezet door Doug Jones (acteur) en Laurence Fishburne (stem). Rise Of The Silver Surfer deed het ‘okee’ in de bioscoop: 20th Century Fox had er meer van verwacht, en twijfelde erg lang over een opvolger. 

Pas in 2015 werd de Fantastic Four weer gereboot met Kate Mara, Michael B. Jordan, Miles Teller en Jamie Bell: dit keer met... nóg minder succes. Het lot van de ‘First Family’ is dus onzeker, maar superschurk Doctor Doom lijkt wél zijn eigen film te krijgen.

Galactus

De Silver Surfer, oorspronkelijk Norrin Radd, begon zijn bestaan op een andere planeet. Toen het reusachtige wezen Galactus de energie van zijn thuisplaneet wilde absorberen, redde hij zijn volk door voor Galactus te werken. Radd veranderde in een metaalachtig wezen, dat met een soort surfplank sneller dan het licht reist. In dienst van Galactus wil hij planeten zonder levende wezens zoeken, zodat niemand sterft als het monster honger krijgt.

Uiteindelijk wordt de Surfer door de Fantastic Four bevrijd van de invloed van Galactus, die hem naar de aarde verbant. Hier werkt hij samen met verschillende superhelden om te strijden tegen het kwaad.

Silver Surfer and friends

Brian K. Vaughan schreef verhalen voor meerdere grote comics waaronder Batman, X-Men, Wolverine en Y: The Last Man. Daarnaast schreef hij mee aan de series Lost en Runaways. Vaughan trad op als executive producer voor Under The Dome.

Omdat de overname van Fox door Disney nog wel even duurt, wordt de nieuwe Silver Surfer (nog) geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, zoals bijvoorbeeld Spider-Man, Captain America en Iron Man. Voorlopig zit de boodschapper van Galactus nog vast aan de Fox-helden, zoals de Fantastic Four, Deadpool en de X-Men.

Lees verder