Goh: Kanye West geen antisemiet meer door de comedy van Jonah Hill

Als het aan Kanye West ligt is er een hele makkelijke oplossing om in één keer alle haat in de wereld weg te nemen. Ze hoeven alleen maar 21 Jump Street met Jonah Hill te kijken. Hij zegt zelf sinds het zien van de film Joodse mensen weer leuk te vinden. Ok man!

Kanye West en Jonah Hill
© BrunoPress

De film 21 Jump Street was een prima leuke comedy. Niets meer, niets minder. Tenminste voor ons gewone stervelingen. Maar als je Kanye West heet, of 'Ye', dan zie je dingen op een andere manier. En kennelijk zijn de acteerprestaties van Jonah Hill in die film zo briljant, dat alles goed komt met de wereld. Of in elk geval met Kanye.

Gecanceld

Hoewel het woord 'cancelculture' vaak valt worden er zelden daadwerkelijk mensen gecanceld. Toch is Kanye iemand die met die dubieuze eer mag strijken. De aanleiding is niet zo gek. Kanye vond het een goed idee om in een podcast Hitler en de Nazi's te verheerlijken. En dat had dan weer alles te maken met zijn eerdere uitspraken dat hij het niet zo heeft op mensen met een Joodse achtergrond. Daarna hadden in elk geval merken Adidas en Balenciaga geen zin meer om met hem te werken.

Openbaring

Niet veel mensen zullen die ervaring hebben met het kijken van 21 Jump Street, maar voor Kanye was het echt een openbaring. En dat kwam dus door de Joodse acteur Jonah Hill, bekend ook van Superbad, The Wolf of Wall Street en Moneyball. Kanye schrijft op Instagram: "Doordat ik Jonah Hill in 21 Jump Street zag, hou ik weer van Joodse mensen".

Bipolair

Het is de zoveelste bizarre uitspraak die Kanye doet, waarvan bekend is dat hij leidt aan een bipolaire stoornis, al wil hij dat nog weleens ontkennen. In zijn Instagram-post doet hij een van z'n beroemde, moeilijk te doorgronden uitspraken waarom hij toch vooral niét een antisemiet is. "Niemand zou zijn haat jegens één of twee individuen moeten omzetten in haat jegens miljoenen onschuldige mensen." Om vervolgens een Christelijke uitweg te vinden: "Geen Christen kan een antisemiet genoemd worden in de wetenschap dat Jezus Joods was."

Het is niet bekend of Adidas en Balenciaga al gebeld hebben om de samenwerking nieuw leven in te blazen.