Glennis Grace heeft geen spijt van 'exposen' 13-jarige 'racist'

Door Robin Heerkens
Glennis Grace

Zangeres Glennis Grace kreeg recent de meest verschrikkelijke, racistisch getinte teksten naar haar hoofd geslingerd. Een 13-jarige jongen blijkt de boosdoener. Glennis gooide zijn gegevens online om 'm een lesje te leren, en ze heeft absoluut geen spijt van dat 'exposen'.

Glennis deelde vervolgens de gebruikersnaam van de jongen - die haar privéberichtjes stuurde via Insta - met haar volgers. Net als enkele foto's van 'm. 'I feel sorry for you', schrijft ze daarbij. '13 jaar en nu al zo verpest'. Bij een andere foto schrijft ze: 'Hij schrok toen ik zei dat ik hem ging exposen, maar ik kan dit niet meer over me heen laten gaan. Jonge racist.

Verklaring Glennis

We weten van Glennis dat ze er niet voor terugdeinst om racisme aan te kaarten, ook als het gaat om collega-BN'ers. Dat het in dit geval om een 13-jarige jongen gaat, maakt de zangeres geen fluit uit. "Ik maak geen onderscheid in leeftijd als het gaat om racisme", schrijft ze in een verklaring.

IDGAF

"Het was ook zeker niet de eerste keer dat ik iemand expose die mij de meest vreselijke racistische teksten opstuurt", gaat Glennis verder. En dat mensen haar aanspreken op het feit dat deze jongen slechts 13 is? Dat moeten ze niet doen. "En voor iedereen die mij aanvalt omdat het dit keer om een 13-jarige gaat heb ik nieuws: IDGAF." Oftewel: I don't give a fuck.

Glennis Grace heeft geen spijt van 'exposen' 13-jarige 'racist'

Opvoeding

Volgens Glennis ligt dit gedrag vaak aan de opvoeding van het kind in kwestie. Maar niet altijd. "Soms worden kids ook beïnvloed door vriendjes of de media. De jeugd is de toekomst en hopelijk leert hij hiervan." Overigens is het niet zo dat ze zomaar klakkeloos overging tot 'exposen'. Ze geeft iedereen altijd nog de kans om sorry te zeggen. "Doe je dat niet, dan ben je de sjaak en expose ik je."