Girl power! Nieuwe ‘Harley Quinn’-film krijgt club vrouwelijke superhelden!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Girl power! Nieuwe ‘Harley Quinn’-film krijgt club vrouwelijke superhelden!

Girl power! Nieuwe ‘Harley Quinn’-film krijgt club vrouwelijke superhelden!

|
|

Laatste update:

Margot Robbie is nog even bezig met de nieuwe film van Quentin Tarantino, maar daarna is het weer tijd voor… Harley Quinn! De volgende film met de geflipte clown krijgt de titel Birds Of Prey.

Birds Of Prey is een superheldenteam in Gotham City dat geheel uit vrouwelijke crimefighters bestaat.  De bezetting van het team wisselt nogal eens. Barbara Gordon (Oracle/Batgirl) en Dinah Lance (Black Canary) zijn constante leden. 

Het is nog niet duidelijk welke dames er nog meer in de film zitten. Mogelijk gaat het om de gewelddadige Huntress en Lady Blackhawk. Hoogstwaarschijnlijk neemt dit bonte team het op tegen Harley Quinn. In de kortlopende televisieserie over de Birds Of Prey (2002) was dit in elk geval wel het geval.

DC’s superheldenfilms vallen de laatste jaren een beetje tegen. Wonder Woman was daarentegen erg goed (en succesvol!) en Harley Quinn werd een superster door Suicide Squad.

Drukke Margot

Margot Robbie begint met Birds Of Prey zodra de opnames van Quentin Tarantino’s Once Upon A Time In Hollywood erop zitten. In deze film, met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, speelt Robbie de actrice Sharon Tate. Zij, en vier anderen, werden in 1969 bruut vermoord door de sekte rond Charles Manson.

Cathy Yan onderhandelt momenteel over de regisseursrol voor Birds Of Prey. Yan maakte nog geen films met een groot budget, alleen het onafhankelijke Dead Pigs. Naar verluidt is Margot Robbie helemaal achter de Chinees-Amerikaanse regisseuse gaan staan, op basis van een geweldige presentatie.

Het betekent waarschijnlijk wel dat we iets langer moeten wachten op de ‘Bonnie & Clyde’-achtige film over The Joker en Harley Quinn, én de film over de Gotham City Sirens (Harley Quinn, Catwoman en Poison Ivy).

Lees verder