The Letter for the King, Gijs Blom

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Letter for the King, Gijs Blom

Gijs Blom kreeg rol in The Letter for the King zonder makers te hebben ontmoet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sinds afgelopen vrijdag kunnen we kijken naar de jeugdserie The Letter for the King, gebaseerd op het Nederlandse boek De Brief voor de Koning. Hoewel de cast vooral bestaat uit buitenlandse acteurs, heeft de Nederlandse Gijs Blom ook een rol weten te bemachtigen. En die kreeg hij zonder de makers te hebben ontmoet.

Aan NU.nl legt Gijs Blom uit hoe dat komt. "Dat werkt tegenwoordig vaak via 'selftapes'. Ik kon vanuit huis met een vriend een video opnemen. Meestal hoor je dan nooit meer iets." Maar dat laatste was dit keer niet het geval. Kort na het versturen van zijn tape ontving hij het verzoek of hij wilde Skypen met de regisseur. En dat wilde hij wel! 

Andere rol

"Ik was behoorlijk in de war", zo vertelt hij verder. "Ze stuurden me ook meteen vier scripts op." Het was alleen niet voor de rol van prins Iridian, waar hij oorspronkelijk auditie voor deed, maar voor de rol van zijn machtsbeluste broer. "De grote slechterik van het verhaal. Een veel leukere rol. Het leek me een hele interessante uitdaging." Maar er moest hiervoor wel een nieuwe video worden gemaakt. "Zij zaten toen al in Nieuw-Zeeland, dus ze moeten heel snel een knoop doorhakken. Uiteindelijk heb ik iedereen een maand later ontmoet, toen ik zelf daarheen vloog." 

Seizoen 1 van The Letter for the King staat op Netflix! Bekijk hier nog even gauw de trailer.

Lees verder