Geslachtsverandering: ‘Ryanne van Dorst voortaan als man door het leven’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Geslachtsverandering: ‘Ryanne van Dorst voortaan als man door het leven’

Geslachtsverandering: ‘Ryanne van Dorst voortaan als man door het leven’

|
|

Laatste update:

Update: Dit blijkt niet waar te zijn. Ryanne reageert op geheel eigen wijze op dit gerucht. 

Oorspronkelijk artikel:Presentatrice en zangeres Ryanne van Dorst plaatste vanmiddag een mysterieuze foto van zichzelf op instagram: in een ziekenhuisbuid, met duim omhoog. “Eindelijk een èchte vent”, schreef ze erbij. Verschillende media melden nu dat Ryanne een geslachtsverandering onderging.

Haar manager, Ram Lauwrier, bevestigt aan het AD dat Ryanne inderdaad onder het mes ging en dat ze momenteel herstelt in het ziekenhuis. Maar gaat het nu om een geslachtsverandering of niet? Insiders laten aan RTL Boulevard weten dat het net effe anders ligt: haar amandelen zijn geknipt.

Vaag

Wat het precies is, blijft nog even vaag. Althans, haar manager ontkent noch bevestigt de geruchten. Wel gaf hij de volgende verklaring: “Daarover maakt ze zelf meer bekend, of moet ik zeggen: daarover maakt híj meer bekend”. Duidelijke taal!

Hermafrodiet

Ryanne, die momenteel op NPO 3 te zien is met haar interviewprogramma Nachtdieren, is geboren als hermafrodiet. Dit wil zeggen dat je mannelijke én vrouwelijke geslachtskenmerken hebt. Eerder maakte Ryanne een programma over gender en identiteit: Geslacht!.

Transgender

De acceptatie van transgenders en LHBTI’ers laat helaas nog te wensen over. Dat werd ons gisteren nog eens pijnlijk duidelijk: Jussie Smollet, een homoseksuele acteur (bekend van o.a. Empire), werd door homohaters in elkaar geslagen.

Lees verder