Georgina Verbaan is hele stukken van haar leven 'kwijt'

Georgina Verbaan kan zich hele stukken van haar leven niet meer herinneren, die is ze kwijt.

Georgina Verbaan

Dat bekende de 43-jarige Klem-actrice vrijdag in het NPO Radio 1-programma Nooit meer slapen.

'Hele heftige tijden'

"Ik ben hele stukken van mijn leven kwijt, het is maar goed dat er veel beeldmateriaal van is", vertelt ze. "Daar kijk ik soms naar en dan denk ik: oké." De actrice en schrijfster denkt dat deze 'gaten' samenhangen met het feit dat zij heel jong was toen zij op haar vijftiende doorbrak in Goede Tijden Slechte Tijden. "Het zijn heel heftige tijden geweest: ik woonde als tiener al samen, ik zat in die soap. Ik voelde mij eenzaam en er gebeurde veel." Zij beschrijft in het gesprek ook hoe zij voor bepaalde scènes "primetime als 17-jarig meisje in een bh’tje en onderbroekje bevend op televisie was. Dat was achteraf niet oké."

Georgina heeft naar eigen zeggen vaak het gevoel dat zij uit veel afzonderlijke eilandjes bestaat. "Het voelt als pigment in verf", omschrijft ze. "Van buitenaf lijkt het één kleur. Maar als je er op inzoomt, blijken het allemaal losse stukjes te zijn. Ik mis soms samenhang."

Klem

Volgende week zien we Georgina weer in de bioscoop: ze zit natuurlijk in de Klem-film Maniere Olandesi. In dit vervolg op de serie runnen Marius en Kitty een wijngaard dicht bij Siena. Als Hugo met zijn gezin op bezoek komt, worden de ramen van het landhuis ingegooid en gaan er een paar auto’s in vlammen op. Dat zorgt weer voor een nieuwe golf aan intriges, bedreigingen, geweld en misdaad, met Marius als middelpunt.

Klem: Maniere Olandesi draait vanaf 2 februari in de bioscoop.

Klem: Maniere Olandesi draait vanaf 2 februari in de bioscoop.

Bron: ANP/Veronica Superguide