George Michael-docu Freedom in maart 2017 op de buis

Veronica Superguide logo
George Michael-docu Freedom in maart 2017 op de buis

George Michael-docu Freedom in maart 2017 op de buis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zondag is George Michael overleden aan de gevolgen van hartfalen. Een docu over zijn leven die nog in de maak is, wordt waarschijnlijk in maart 2017 uitgezonden.

Groot verdriet

"Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode", aldus de officiële verklaring die namens de familie Michael naar buiten kwam. De zanger is overleden aan de gevolgen van hartfalen, kwam op Tweede Kerstdag naar buiten. 

Freedom

Michael was al een tijd lang bezig met de docu Freedom. Met behulp van zijn fans, aan wie hij vroeg oud foto- en videomateriaal te delen, verzamelde hij beelden voor zijn documentaire. De film gaat niet alleen over zijn muziek, maar ook over zijn persoonlijke leven. Zo komt ook het overlijden van zijn vriend Anselmo Feleppa voorbij, hij stierf aan de gevolgen van aids.

Sterren

Philip Smith is verantwoordelijk voor de regie van Freedom en de productie wordt gedaan door Sony. Tevens werken een aantal sterren / vrienden van George mee aan de documentaire, onder wie Elton John en Mary J. Blige. 

George Michael

George Michael (geboren op 25 juni 1963 als Georgios Kyriacos Panayiotou) werd bekend als lid van popduo Wham!, van wie je het nummer Last Christmas de afgelopen dagen vast een aantal keer voorbij hoorde komen. In de jaren ’80 scoorden ze tevens hits met Club Tropicana en Wake Me Up Before You Go Go. Ook solo deed George Michael het goed. In dertig jaar verkocht hij meer dan 100 miljoen albums en werkte hij samen met de grootste artiesten.  

Lees verder