George Clooney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
George Clooney

George Clooney geschokt door kinderarbeid Nespresso-plantages

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een documentaire van het Britse Channel 4 onthult dat er sprake is van kinderarbeid op de koffieplantages van Nespresso, waar George Clooney vele reclames voor maakte. De acteur is om een reactie gevraagd en zegt net zo geschokt te zijn als wij!

Ik snap de Cloo-ney

Ik ben verrast dit te lezen”, laat George weten, “het bestuur en bedrijf hebben overduidelijk werk aan de winkel. En dat werk zal gedaan worden”.

Niet zo Nespresso

De Ocean’s-acteur (ook bekend uit deze goede en slechte films) was regelmatig op de Nederlandse buis te zien met zijn ‘what else’-reclames voor Nespresso, en verdiende ruim 36 miljoen euro aan de schnabbel. Het recente nieuws is extra pijnlijk voor George omdat hij onderdeel is van de adviesraad voor duurzaamheid van Nespresso, die zich inzet voor de koffieboeren.

George werkte als 12-jarige op tabaksboerderij

Vroeger werkte de acteur op een tabaksboerderij: “ik ben mij maar al te bewust van de moeilijke kwesties rond familie en kinderarbeid”. George hoopt dat de journalisten de zaak nog verder uitzoeken en het laten weten als de omstandigheden niet verbeteren. De inkoop van de plantages in kwestie is gestopt en Nespresso stelt een onderzoek in. Of zo'n onderzoek iets uit zal halen moet nog maar blijken, RTL houdt bijvoorbeeld de volledige uitslag van het onderzoek naar misbruik in De Villa geheim en gaat gewoon door met soortgelijke trash-tv.

Lees verder