Kees Boot in De IJzersterkste op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kees Boot in De IJzersterkste op NPO 1

‘Gênant’ programma De IJzersterkste behoudt ondanks kritiek kijkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wie dacht dat De IJzersterkste na al die heftige kritiek van vorige week wel door het ijs zou zakken, komt bedrogen uit. Het BN'er-schaatsprogramma verliest héél weinig kijkers op NPO 1 en versloeg ijs-concurrent Dancing On Ice (SBS6).

"Het meest gênante tv-programma van 2019" trok gisteren 933.000 kijkers. Vorige week zagen 997.000 mensen het startschot, dus het grootste deel van deze kijkers is gewoon blijven hangen! En het was afzien voor de BN'ers: ze schaatsten een bikkelharde teamsprint

Dancing on Ice

De IJzersterkste stond recht tegenover SBS6' nieuwe schaatsprogramma Dancing on Ice. Er zitten veel overeenkomsten tussen deze twee programma's. BN'ers op een ijsbaan die het tegen elkaar opnemen zonder dat ze van te voren écht goed konden schaatsen. Ook hier gingen kijkers helemaal los op sociale media. Qua kijkcijfers legt de start van Dancing het echter af: er keken 748.000 mensen naar. 

Wat is De IJzersterkste?

In De IJzersterkste nemen 12 BN'ers, waaronder Enzo Knol, Jan Smit en Fidan Ekiz, het zes weken lang tegen elkaar op. Ze moeten keihard afzien op het ijs. Naast de bekende koningsafstand, schaatsen ze bijvoorbeeld ook een ploegenachtervolging. Rintje Ritsma en Marianne Timmer coachen de kandidaten. En topschaatsers als Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers. Toine van Peperstraten presenteert en schaatsheld Jochem Uytdehaage gaat als razende reporter aan de slag. De IJzersterkste is elke zaterdag om om 20:25 te zien op NPO 1. Kijk hier de laatste uitzending terug.

Lees verder