Gemist: Zondag Met Lubach over de nieuwe ‘sleepwet’

Veronica Superguide logo
Gemist: Zondag Met Lubach over de nieuwe ‘sleepwet’

Gemist: Zondag Met Lubach over de nieuwe ‘sleepwet’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Aanstaande woensdag is het weer tijd voor de stembus! Er worden massaal nieuwe gemeenteraden gekozen, maar er is óók een referendum voor de nieuwe Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Klinkt ingewikkeld, maar Arjen Lubach legt even kort uit waar dit over gaat!

De nieuwe ‘sleepwet’ geeft veiligheidsdiensten nieuwe mogelijkheden om mensen af te luisteren, of hun communicatie op te slaan: ook als ze nergens van verdacht worden! Het debat tussen voor- en tegenstanders komt helaas niet goed van de grond. Immers: wie wil er nu dat er een aanslag plaatsvindt?

Vooral de voorstanders van de wet maken het erg bont, zo liet Arjen Lubach gisteren zien.

Tegenstanders van de wet veranderen door partijpolitiek in voorstanders! Terreurschwalbes! De inhoud van de wet wordt niet goed uitgelegd, voorstanders verzinnen hun eigen ‘kritische vragen’, en kiezers met bedenkingen bij de Wiv worden weggezet als halvegaren. Lubach prikt er in een paar minuten zó doorheen.

Zondag Met Lubach trok gisteravond ruim 900.000 kijkers. Het best bekeken programma was (voor de verandering) níet De Luizenmoeder. De laatste aflevering, met bloopers en niet gebruikte scènes, trok ruim 2,5 miljoen kijkers; Studio Sport Eredivisie haalde er nét wat meer. Op RTL4 begon een nieuw seizoen Postcode Loterij Miljoenenjacht met ruim twee miljoen kijkers.

De hele aflevering van Zondag Met Lubach kijk je terug op NPO Gemist.

Lees verder