Ruud Hermans is de winnaar van The Voice Senior!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruud Hermans is de winnaar van The Voice Senior!

Gemist: wie wint The Voice Senior?

|
|

Laatste update:

Na een spannend seizoen, prachtige optredens en veel tranen was het gisteren eindelijk tijd voor de finale van The Voice Senior. Welke grijze nachtegaal ging met de felbegeerde trofee naar huis?

Ruim 1,2 miljoen mensen stemden af op de finale van The Voice Senior. Net als vorig jaar werd de uitslag van de show bekendgemaakt in RTL4’s aansluitende talkshow. Vorig jaar met Twan Huys, en nu dus gezellig bij Beau. Opvallend is dat de finale van The Voice Senior vorig jaar nog 2 miljoen kijkers trok; er kijken nog steeds veel mensen naar de show, maar de nieuwigheid lijkt er wel van af. De kijkcijfers van Beau kregen wél een fikse (en helaas vereiste) boost (850.000 kijkers) maar niet iedereen had er rekening mee gehouden dat ze nóg langer moesten wachten op de uitslag.

The Voice Senior

Na de obligate gesprekjes met de kandidaten was het dan eindelijk zo ver: de uitslag!

Hoera voor Ruud Hermans

De Tilburger Ruud Hermans ging er met de eerste prijs vandoor. Hermans is ontzettend trots op zijn winst en de 68-jarige zanger wil volgend jaar een theatershow doen. Hij won een optreden bij het Muziekfeest Van Het Jaar in de Ziggodome op 14 december én hij mag een eigen single opnemen.

Hermans is al decennia actief als countrymuzikant en -zanger, en hij werkte al eerder samen met zijn coach Ilse DeLange. De kijkers leken een béétje moeite te hebben met het feit dat veel deelnemers aan The Voice Senior al ervaring hadden met optreden.

Ergens begrijpelijk, maar als je voor je veertigste nog niet begonnen bent met zingen (we proberen de hoop voor onszelf levend te houden), dan vind je het op latere leeftijd ook niet meer interessant. Het niveau lag dit seizoen van The Voice Senior bijzonder hoog en dat is sowieso winst voor de kijker, ook al werd het een beetje een vreemde wedstrijd.

Het vlaggenschip, The Voice Of Holland, is vanaf 8 november weer te zien. Lil’ Kleine, Anouk, Ali B en Waylon keren allemaal terug als jurylid. Qua presentatie verandert er wel het een en ander: Chantal Janzen vervangt Wendy van Dijk en Geraldine Kemper zal met name updates van backstage geven.

Lees verder