Floor Jansen opende het nieuwe seizoen Beste Zangers op onvergetelijke wijze!

Veronica Superguide logo
Floor Jansen opende het nieuwe seizoen Beste Zangers op onvergetelijke wijze!

Gemist: wervelende start Beste Zangers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Yes! Beste Zangers ging gisteravond weer van start. Ruim een miljoen kijkers zagen Nederlandse artiesten een ode brengen aan Henk Poort. Het was een uitstekende kennismaking met de nieuwe talenten.

Henk Poort, de bekende opera- en musicalzanger, werd gisteren flink in het zonnetje gezet. De grootste verrassing voor de kijkers was waarschijnlijk Floor Jansen. De Brabantse zangeres is al jarenlang wereldberoemd in de metalscene, als zangeres van Nightwish (en daarvoor After Forever), maar dan hebben we het over een ander publiek als Beste Zangers, natuurlijk. Dankzij haar metalversie van het Vilja Lied was iedereen meteen wakker en bij de les.

Beste Zangers

Samantha Steenwijk was ook in bloedvorm en zingt een aardig woordje Italiaans! De zangeres deed voor Henk een versie van Het Geeft Niet/Mi Manchi van Andrea Bocelli. Samantha won de eerste aflevering maar de échte winnaar was de kijker thuis.

Tim Akkerman, voorheen zanger van Di-Rect stapte ook flink buiten zijn ‘comfortzone’. De singer/songwriter moest flink zwoegen voor Breng Hem Thuis, uit Les Misérables, maar bracht een ingetogen, gevoelige versie!

Het debuut van Beste Zangers trok gisteravond bijna 1,2 miljoen kijkers. Het scheelde weinig of de zangshow was zelfs het NOS Journaal van 20 uur voorbijgestreefd. Het verschil was uiteindelijk maar 20.000 kijkers! Het programma heeft een grote schare fans, en iedereen wilde natuurlijk even zien wie de nieuwe gezichten van Beste Zangers waren.

De reacties op de deelnemers waren aanvankelijk nogal tam, 'wie zíjn deze mensen?', maar de twijfel blijkt gelukkig onterecht. Met een beetje geluk komen er weer een paar nummers bij voor de lijst 'Beste Optredens In Beste Zangers'!

Wat ons betreft mogen ze blijven!

Lees verder