Gemist: Waylon onthult zijn Songfestivalnummer in DWDD

Veronica Superguide logo
Gemist: Waylon onthult zijn Songfestivalnummer in DWDD

Gemist: Waylon onthult zijn Songfestivalnummer in DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na een week lang de spanning te hebben opgebouwd door dagelijks een Songfestivalkanshebber te zingen in De Wereld Draait Door, is de kogel door de kerk. Waylon heeft in de uitzending van vanavond bekendgemaakt met welk nummer hij Nederland in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon.

Liedje 1, 2, 3, 4 óf 5?

De keuze is van de zanger, die de beslissing samen met Songfestivalkenner Cornald Maas maakte, is gevallen op het rocky countrynummer Outlaw In 'Em, dat hij afgelopen maandag als tweede in de reeks van vijf liet horen in de talkshow. "Dit is wie ik het meeste ben", verklaart Waylon zijn keuze. "Je moet kleur bekennen. Met dit liedje zouden we eerste kunnen worden en we zouden ook laatste kunnen worden, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik mijn nek heb uitgestoken. In de hele geschiedenis van het Songfestival is dit in ieder geval nog nooit gedaan."

Nét niet gehaald

De andere nummers die het op een haar na niet zijn geworden, zijn Back Together, The World Can Wait, That's How She Goes en Thanks But No Thanks. Waylon wist al ruim een maand met welk liedje hij in mei naar Portugal afreist. 

Aftellen

Waylon staat op 10 mei in de tweede halve finale van het songfestival. Als hij voldoende punten krijgt, mag hij door naar de finale op 12 mei in de Portugese hoofdstad. Hij haalde natuurlijk al eens, samen met Ilse DeLange in 2014, de tweede plaats. Zou hij die score met Outlaw In 'Em nog kunnen overtreffen?
Beluister 'Outlaw In 'Em' in bovenstaande video.

Lees verder