Gemist: Prinses Alexia blijkt Kensington-fan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Prinses Alexia blijkt Kensington-fan

Gemist: Prinses Alexia blijkt Kensington-fan

|
|

Laatste update:

Nederland heeft er een rockprinses bij: toen de band Kensington op Koningsdag mocht optreden voor de Koninklijke familie, bleek Prinses Alexia de tekst van hun hit Do I Ever woord voor woord mee te kunnen zingen. Op beelden van NOS is te zien hoe de middelste van de drie prinsessen duidelijk aan het genieten is van het optreden.

Verrassingsoptreden

Op Koningsdag deed de Koninklijke familie Groningen aan, en tijdens hun toer door de stad kregen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane ook een verrassingsoptreden te zien van Kensington. En waarom treedt een Utrechtse band in Groningen op tijdens Koningsdag? Dat zit zo: het miniconcert was aangeboden door Eurosonic Noorderslag, het Groningse festival waar Kensington in januari de popprijs won.

Zenuwachtig

De band deelde hun ervaringen na afloop met RTL Boulevard. “Ik was wel behoorlijk zenuwachtig”, zo verklaarde drummer Niles vandenberg. “Het doek valt en dan staat ineens de Koninklijke familie voor je neus”. “Ik durfde ze ook bijna niet aan te kijken in het begin. Ik dacht: ‘Is dat wel gepast’?” zo vertelde gitarist Casper Starreveld.

“Alexia stal ons hart”

Zodra de band in de gaten kreeg dat de middelste van de drie prinsessen een fan was waren de zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen: “Alexia die stal ons hart”, aldus Casper. “Ze was woord voor woord aan het meezingen. Het was voor ons echt een soort rush van drie minuten: dan staat daar gewoon het Koningshuis voor je neus mee te zingen met je muziek, dat is bizar”.

Lees verder