Gemist: Peter R. de Vries sneert naar Zomergasten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Peter R. de Vries sneert naar Zomergasten

Gemist: Peter R. de Vries sneert naar Zomergasten

|
|

Laatste update:

Gisteravond was advocate Inez Weski te gast bij Janine Abbring in het interviewprogramma Zomergasten. Het werd een interessante, zware avond voor de kijkers, Abbring én… misdaadverslaggever Peter R. de Vries!

De strafpleiter vertelde veel over haar levensvisie en haar werk, maar over haar privéleven kwam de kijker maar weinig te weten. Hoewel Abbring hier en daar informatie probeerde los te peuteren, bleef Weski resoluut.

Geërgerd liet Abbring weten dat Zomergasten geen RTL Boulevard is: “We hoeven niet te weten met wie je het bed deelt.” En dát was weer tegen het zere been van… Peter R. de Vries! De misdaadjournalist is een graag geziene gast bij het entertainmentprogramma, en hij liet deze opmerking niet over zijn kant gaan. “Inderdaad. Bij RTL Boulevard worden over het algemeen betere vragen gesteld.”

Hoewel veel kijkers van Zomergasten ook het idee hadden dat Abbring het gisteravond moeilijk had in het gesprek met Weski, vonden ze de opmerking van Peter R. Weer teveel van het goede. 'Het spoor bijster' vonden ze echt te ver gaan, en waarom trok Peter zich die opmerking juist zo aan?

Inez Weski maakte veel indruk op de Zomergasten-kijkers, terwijl Abbring haar best moet doen om het interview begrijpelijk te houden.

Zomergasten

Zomergasten was voor velen dus een smakelijke uitzending, maar af en toe ook zware kost. Qua kijkcijfers ging het programma er in elk geval fors op vooruit. De aflevering van vorige week, met Typhoon, trok een zuinige 378.000 kijkers. Weski wist gisteren ruim 500.000 kijkers te trekken. Met name 1 Tegen 50 en The Great British Bake-Off (beiden rond de miljoen kijkers) wisten gisteravond de meeste mensen te boeien.

Volgende week, op zondag 2 augustus, is de Turks-Nederlandse schrijfster/actrice Nazmiye Oral te gast. Haar keuzefilm Saf (2018) gaat over een Turks stel dat door de stijgende huurprijzen ‘gevangen’ zit in hun huurwoning. Om de huur te kunnen betalen werken ze in de bouwsector, die door het slopen van goedkope huizen het wonen in Istanbul duurder maakt.

De hele aflevering van Zomergasten met Inez Weski kijk je terug op NPO Start.

Lees verder