Gemist: Paul Verhoeven vergelijkt Trump met Hitler

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Paul Verhoeven vergelijkt Trump met Hitler

Gemist: Paul Verhoeven vergelijkt Trump met Hitler

|
|

Laatste update:

Paul Verhoeven bracht gisteren een bezoekje aan De Wereld Draait Door. Waar het gesprek tussen de gevierde regisseur en Matthijs van Nieuwkerk eerst ging over het succes van Elle, kwam het daarna op een pijnlijker onderwerp: Trump.

Paul Verhoeven

De in de VS werkzame Verhoeven heeft namelijk, net als veel andere Amerikanen, een sterke mening over Trump. Zo vertelde hij dat hij met zijn familie besloten heeft om de eerste vier maanden van Trumps termijn af te wachten, voordat hij besluit niet meer te willen werken in de VS.

Trump en Hitler

“Je weet dat Hitler binnen vijf maanden alles heeft gearrangeerd”, gaat Verhoeven verder. Waarop Van Nieuwkerk reageert met: “Je vergelijkt Trump met Hitler?” Daarop knikt Verhoeven bevestigend. “In dit geval wel ja.” En dan is het stil. Op de vraag of Van Nieuwkerk dat zelf niet doet, antwoordt hij dat hij zelf nog niet zover is.

Kritiek

Op het gesprek kwam - natuurlijk - commentaar. Van Nieuwkerk zou niet fel genoeg gereageerd hebben tegen Verhoeven, hij dit vorige in gesprek met PvdA-leider Asscher bijvoorbeeld wel. Op Twitter waren er verschillende geluiden te horen, zowel het programma DWDD, als Van Nieuwkerk als Paul Verhoeven konden op kritiek rekenen. 

Lees verder