Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver in Expeditie Robinson 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver in Expeditie Robinson 2019

Gemist: Kijkers Expeditie Robinson haken af door ‘slappe hap’

|
|

Laatste update:

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is misschien wel de meest spraakmakende reeks tot nu toe. Maar niet per se om de juiste redenen!

Bondjes

Gisteravond keken niet minder dan 1.644.000 mensen naar Expeditie Robinson. Daarmee was het survivalprogramma goed voor een vierde plek in de Top 10 van meest bekeken programma’s. Geen lullige score, maar vorige week trok het programma nog 1.829.000 kijkers. Dat is dus een leegloop van bijna 200.000 kijkers! Een blik op Twitter leert al snel waarom de fans dit seizoen massaal de rug toekeren. Veel van hen vinden dat het dit seizoen te veel om ‘bondjes’ en complotten te draait en te weinig om survivalskills!

Bovenstaande kritiek op Expeditie Robinson was al eerder te horen, maar het lijkt erop dat het wegstemmen van Tim Coronel voor kijkers de druppel was. Hij wordt dan ook flink gemist in het programma!

Veel fans verlangen dan ook terug naar de begindagen van Expeditie Robinson, toen nog het recht van de sterkste gold op de Eilandraad.

Er zijn echter ook genoeg mensen die vinden dat hun medekijkers niet zo moeten zeuren. Tactisch spelen was tenslotte altijd al een belangrijk onderdeel van Expeditie Robinson en de kandidaten worden steeds beter in het uitbuiten van de regels. Don’t hate the player, hate the game, zeg maar.

En er is in ieder geval één Nederlander die zich barst aantrekt van de kritiek op dit seizoen van Expeditie Robinson.

Lees verder