Gemist: Kees van der Spek aangevallen in Poolse stripclub

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Kees van der Spek aangevallen in Poolse stripclub

Gemist: Kees van der Spek aangevallen in Poolse stripclub

|
|

Laatste update:

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Oplichters in het Buitenland reist Kees van de Spek af naar de een na grootste stad van Polen: Krakau. Wat-ie daar aantrof was op z'n zachtst gezegd niet mals.

Stripclubs

Hij ging langs de vele louche stripclubs die zich bevinden rondom het grote plein in de Poolse stad. De tenten staan erom bekend geld af te troggelen van nietsvermoedende toeristen. Bij de deur van een club wordt Kees zelfs gewaarschuwd door een voorbijganger: 'ga daar niet naar binnen, ze pakken je geld af.'

Daar blijkt achteraf geen woord van gelogen. Doormiddel van creditcardfraude is Kees aan het eind van de avond 500 euro in plaats van 50 euro lichter. Voor twee drankjes. Wanneer hij teruggaat om de zaak te confronteren wordt hij geïrriteerd afgepoeierd. 

Ook bij een andere stripclub is het raak. Daar vertelt een vrouw dat een drankje 40 euro kost. Uiteindelijk blijkt dit om bijna 60 euro te gaan. Wanneer de situatie dreigt te escaleren, besluit Kees te vertrekken.

Trappen

Bij de laatste tent loopt het pas echt uit de hand. Ondanks dat verschillende proppers Kees al waarschuwen, besluit hij toch naar de beruchte VIP-club te gaan. Daar telt-ie 88 euro neer voor een glas champagne. Uiteindelijk blijkt de champagne nep te zijn: de dame met wie hij  een drankje drinkt zit limonade te leuten. Als hij de staff ermee confronteert wordt Kees met grof geweld de club uitgezet...

Bekijk de hele aflevering hierboven.

Lees verder