Gemist: Humberto Tan en ‘kutprogramma’ Late Night onder vuur in VI Oranje Blijft Thuis

Veronica Superguide logo
Gemist: Humberto Tan en ‘kutprogramma’ Late Night onder vuur in VI Oranje Blijft Thuis

Gemist: Humberto Tan en ‘kutprogramma’ Late Night onder vuur in VI Oranje Blijft Thuis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De heren van Voetbal Inside hebben gisteravond in de eerste aflevering van VI Oranje Blijft Thuis weinig heel gelaten van Humberto Tan en RTL Late Night. De presentator, zijn gezin en ‘zijn’ talkshow kregen forse kritiek over zich heen.

'Gelul'

Johan Derksen beet het spits af: “Ik heb gebiologeerd naar het afscheid van Humberto zitten kijken. Die heeft vijf jaar een talkshowtje gedaan. Die begon aardig. Vervolgens werd het één grote puinhoop, een afgang en hij werd ontslagen. Die krijgt een afscheid vijf dagen lang alsof hij honderd jaar een wereldshow gepresenteerd heeft. Ik zit hier 21 jaar, ik ga over vier jaar weg, dus misschien kunnen we vanavond al aan het afscheid beginnen. Wat is dat voor gelul?”, aldus Derksen.

Te ver

René van der Gijp was het overduidelijk met hem eens. “Ik ging ‘s avonds kijken naar Humberto. Daar ging die Andreetje Hazes een nummertje zingen voor hem. Nou, ik zweer het je, ik had er echt bijgezeten alsof ik in de sauna zat. Ik was gaan zweten, ik was gaan trillen, ik had tegen die redactie gezegd: ‘jongens, alsjeblieft, dit gaat veel en veel te ver.’ Maar hij ontspande ervan. Hij vond het heerlijk.”

'Kutprogramma'

Nadat de heren een stukje van het optreden van André Hazes hadden ingezet vervolgde van der Gijp: “Als je dat zeg maar laat gebeuren, dan heb je gewoon echt ergens een afslag gemist. Als je daarvan bij de redactie niet zegt van: ‘Dit ging misschien wel iets te ver. Of behoorlijk te veel.”

“Er zijn zoveel mensen die voor tv het nodige betekend hebben: Mies Bouwman, Willem Duys, Willem Ruis, noem maar op. Maar ik bedoel: kom op, met dat kutprogramma? Schei eens even uit man.”

Gezin

Nadat de roast van Peter R. de Vries kort werd besproken, deed Derksen er nog een schep bovenop wat betreft de aanwezigheid van Humberto’s vrouw Ineke. “Laten we het nou eens gewoon zeggen zoals het is: als jij nou overal buiten de deur ligt te neuken en jij neemt afscheid hier, zitten jouw vrouw en jouw kinderen dan op de eerste rij?”, doelende op het vermeende overspel van Tan.

Uiteindelijk breide Wilfred Genee er een einde aan, hoewel zijn twee collega’s overduidelijk nog niet waren uitgepraat over de talkshowhost. Het hele fragment terugkijken? Dan kan op de website van RTL XL.

Lees verder