Gemist: Humberto Tan bedankt kijkers in laatste RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Humberto Tan bedankt kijkers in laatste RTL Late Night

Gemist: Humberto Tan bedankt kijkers in laatste RTL Late Night

|
|

Laatste update:

Gisteravond was het dan zover: Op vrijdagavond 08 juni 2018 nam Humberto Tan afscheid als presentator van RTL Late Night. Het was een bitterzoete uitzending vol emotionele momenten, maar ook met volop vrolijkheid. De succesvolle slotaflevering trok ook nog eens 1.273.000 kijkers.

Een dankwoord als een rokje

In een kort en bondig dankwoord bedankte Humberto zijn gasten, zijn crew maar ook zijn kijkers. Hierbij citeerde hij eerst een Fransman met de wijze woorden “My speech is like a skirt: short enough to be exciting, but long enough to cover the subject”. Daarna werd het serieuzer: “Dit programma heeft mij en mijn collega's zoveel gegeven. Wat ik ook ga doen in de toekomst, dat zal ik altijd bij me dragen. Dank u wel voor de afgelopen 5 jaar en de afgelopen 1055 uitzendingen RTL Late Night”.

Heading Up High

Net zoals de rest van de week was het voor de presentator zelf een verrassing wie zijn gasten zouden zijn. En voor deze slotaflevering had hij het een stuk slechter kunnen treffen, want Louis van Gaal, John de Mol en Armin van Buuren schoven aan tafel aan. Kensington waren de muzikale gasten, die samen met van Buuren een optreden weggaven. Samen speelden zij het nummer Heading Up High.

Work It

Ook Timor en zijn Dance Dance Dance-dansers deden een verrassingsoptreden op de tonen van Missy Elliott’s Work It, waarbij Humberto zelf nog even mee kwam doen.

Edsilia zorgt voor emotioneel hoogtepunt

Het emotionele hoogtepunt van de aflevering kwam toen Edsilia Rombley het lied ‘De Liefde Van Je Vrienden’ van Willeke Alberti kwam zingen. In maart 2016 kwam de zangeres ook al bij RTL Late Night langs om speciaal voor de presentator hetzelfde lied ten gehore te brengen. Net als toen hield Humberto het al snel niet meer droog. Hierbij nog even die performance uit 2016:

Tijdens het lied zoomde de camera vrijwel continu in op Humberto, die steeds geëmotioneerder werd. “Goedkoop effectbejag”, zullen de critici van de show misschien zeggen. En dat kan wel wezen, maar wat werkte het goed. Na afloop vertelde Humberto ook nog dat zijn zus in de zaal zat en dat het lied hen allebei doet denken aan hun overleden broers en moeder. Zelfs de immer stoïcijnse Louis van Gaal leek er melancholisch van te worden.

Maar toch

Ja we hebben nog Pauw en we hebben nog Jinek, en Tan was misschien niet zo meer goed als in het begin, maar toch. Natuurlijk blijft Humberto gewoon bij RTL en gaat Late Night na de zomer verder met presentatie van Twan Huys, maar toch. Maar toch, maar toch, maar toch. Humberto, jij ook bedankt voor 1055 mooie afleveringen!

Lees verder