Gemist: het laatste woord over Mattie & Wietze-gate in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: het laatste woord over Mattie & Wietze-gate in RTL Boulevard

Gemist: het laatste woord over Mattie & Wietze-gate in RTL Boulevard

|
|

Laatste update:

Wietze de Jager voelt zich nog steeds gekwetst door de handelswijze van zijn vroegere radiomaatje Mattie Valk. Hij vindt het moeilijk om over de breuk van het succesvolle duo van Qmusic te praten. Dat zegt hij in de nieuwe LINDA. Q-dj Mattie Valk reageerde op zijn beurt weer in RTL Boulevard op het spraakmakende interview.

Contract

Wietze zegt zich bedrogen te voelen, niet alleen door Mattie maar ook door het radiostation. Samen met zijn radiomakker zou Wietze aan de slag gaan bij Sky Radio. Mattie bedacht zich echter en besloot bij Qmusic te blijven en een verbeterd contract te tekenen. Wietze spreekt het vermoeden uit dat de zaak al langer speelde en dat de zender, nadat het duo had opgezegd, Mattie een nieuw en sterk verbeterd contract heeft aangeboden.

Q

In een reactie laat Qmusic maandag weten dat de zender graag met allebei de dj’s was doorgegaan, juist vanwege het succes dat het duo samen met hun programma op de zender had. Er werd eerst met Mattie gesproken “omdat er bij Wietze op dat moment geen ruimte was”. Het radiostation laat weten steeds contact te hebben gezocht met Wietze om er ook met hem uit te komen. Qmusic bestrijdt overigens dat de dj’s hun contract hadden opgezegd.

Verzoening

Een verzoening zit er volgens Wietze niet in. Eerder zei Mattie dat hij nog graag eens een biertje met zijn oude collega zou willen drinken. “Ik ben gekwetst”, zegt Wietze. Hij laat weten ook niet meer naar het ochtendprogramma te luisteren. 

Mediastrijd

Mattie reageerde in RTL Boulevard op het interview. "Ik heb het interview gelezen. Dat vond ik redelijk moeilijk. Daaruit bleek opnieuw dat hij dingen verkeerd geïnterpreteerd en begrepen heeft in het hele traject. Hij heeft er zelf voor gekozen om geen contact meer te willen. Ik lees dingen dat ik denk: ik had heel graag mijn verhaal bij je willen doen. Daar heb ik ook alles aan gedaan. Maar hij wil echt geen contact meer." De Q-dj voelt niet de behoefte om nog langer te praten over de hele gate. "Ik heb geen zin om er verder nog op in te gaan. Anders wordt het echt zo'n mediastrijd. Ik heb geen zin om voor het oog van heel Nederland oorlog te voeren", besluit Mattie.

Lees verder