• Nieuws

Gemist: Hans Teeuwens coronashow… Briljant of platvloers?

Gemist: Hans Teeuwens coronashow… Briljant of platvloers?

Hans Teeuwen had momenteel eigenlijk in de theaters moeten staan met een nieuwe show, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Bij wijze van experiment nam de cabaretier dan maar thuis een ‘coronaconference’ op! De show Smerige Spelletjes werd gisteravond geprezen én neergesabeld.

Hans Teeuwen kondigde zijn show vorige week ineens aan. De cabaretier stuurt al langer filmpjes de wereld in vanuit zijn huis, maar het was alweer een tijdje geleden dat hij op televisie te zien was. Hij behandelde de ‘coronacrisis’ in de (zéér) brede zin van het woord. In een videodocument van een ‘cabaretier die helemaal doordraait in zelfisolatie’, had hij het over vissen die terugkeren naar vervuilde plekken, grensrechters en hun strakke broekjes tot aan een demonstratie van virusverspreiding met scheerschuim.

Teeuwen staat bekend als redelijk controversieel figuur. Veel mensen houden van zijn anarchistische, luidruchtige vorm van cabaret, en anderen vinden het maar veel geblaat en weinig wol. Dat verander je niet zomaar, en de reacties op Smerige Spelletjes waren dus nogal gemengd.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Hans Teeuwen Speelt Smerige Spelletjes

Teeuwen werd tijdens zijn ‘coronashow’ opgehemeld én afgebrand, zoals dat de laatste jaren eigenlijk telkens gebeurt. Waarschijnlijk is de cabaretier daarmee juist in zijn nopjes, want als iedereen het allemaal leuk vindt, krijgt Hans er doorgaans een beetje jeuk van. Online was er zeer veel commentaar op de show, terwijl de kijkcijfers niet echt denderend waren. Smerige Spelletjes trok op NPO3 265.000 kijkers. Teeuwen gaf eerder aan dat zijn 'videodagboek' best een vervolg zou kunnen krijgen als het een succes werd. Zien jullie meer delen van Smerige Spelletjes zitten, of is het zo wel mooi geweest?

De hele uitzending van Smerige Spelletjes kijk je terug op NPO Gemist.