Gemist: Freek Vonk deelt beelden van haaienincident!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Freek Vonk deelt beelden van haaienincident!

Gemist: Freek Vonk deelt beelden van haaienincident!

|
|

Laatste update:

Een ondeugende haai nam begin dit jaar een flinke hap uit bioloog Freek Vonk. ‘s Neerlands bekendste dierenvriend deelde zojuist de ongecensureerde beelden. Die zijn niet mals!

In de documentaireserie Freek Naar De Haaien, vraagt de bioloog aandacht voor de benarde situatie waarin de vissen zitten. De vinnen van de haai zijn in sommige landen een delicatesse, waardoor er te veel op de dieren gevist wordt. Ironisch genoeg werd Freek Vonk tijdens de opnames zelf óók een bedreigde diersoort!

Tijdens een duiksessie met rifhaaien in de Caraïben, gedroeg één haai zich nogal vreemd. Het dier was opdringerig, waarna Vonk de vis een zet gaf. De haai droop af, maar keerde een paar tellen later terug, en hoe!

Hap!

Het is opmerkelijk hoe koel Freek onder de haaienbeet blijft! De bioloog is natuurlijk wel wat gewend qua opstandige dieren, maar het incident ziet er ernstig uit. Waarschuwing: de onderstaande beelden zijn niet voor tere zielen!

Na ruim 100 hechtingen, en een forse herstelperiode kwam Freek Vonk de haaienbeet te boven. Vonks documentaire liep aardig wat vertraging op, maar werd vrijdag en zaterdag in twee delen uitgezonden.

Op vrijdag trok Freek Naar De Haaien ongeveer 300.000 kijkers. De aflevering van gisteren, waarin de beelden van de beet te zien waren, werd door bijna 800.000 mensen gezien. 

Gehaaide concurrentie

De haaien hadden een beetje pech dat ze tegenover The Imitation Game, het Olympisch Kwalificatietoernooi schaatsen én de halve finale van het WK Darts geprogrammeerd stonden. Freek Vonk en zijn gevinde vrienden wisten toch aardig wat mensen naar NPO3 te trekken.

De hele documentaire over de bedreigde roofvissen kijk je terug bij NPO3!

Lees verder