Gemist: Van Gerwen en Cross spelen de dartswedstrijd van het jaar!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Van Gerwen en Cross spelen de dartswedstrijd van het jaar!

Gemist: Van Gerwen en Cross spelen de dartswedstrijd van het jaar!

|
|

Laatste update:

Gisteravond was een behoorlijk druk televisieavondje! Kwalificatiewedstrijden voor het schaatsen, het schitterende drama The Imitation Game, of misschien stond je wel de laatste oliebollen te bakken. Allemaal prima keuzes, maar daardoor miste je wél de dartswedstrijd van het jaar!

Favoriet

Michael van Gerwen werd getipt als winnaar van het WK Darts in Londen. In de halve finale nam hij het op tegen debutant Rob Cross. Kijkers verwachtten misschien dat Van Gerwen deze hobbel wel even zou nemen, maar werden getrakteerd op een bloedstollende match!

Van Gerwen verloor de eerste set, en liep daarna de hele wedstrijd achter de feiten aan. De Brabander knokte zich telkens terug, maar het lukte hem niet om op cruciale momenten de legs uit te gooien.

Uitputtingsslag

Van Gerwen pakte de negende set, en zorgde voor een stand van 5-4. Cross wist er 5-5 van te maken, zodat er een tie-break set gespeeld moest worden. Van Gerwen kreeg een paar kansen om de wedstrijd te beslissen, maar was te slordig in de afronding. Cross was na elf sets ook niet meer helemaal scherp, maar maakte uiteindelijk de beslissende finish.

Van Gerwen reageerde sportief op zijn nederlaag, maar baalde enorm van de verliespartij.

Wordt vervolgd

Cross staat in de finale tegenover de legendarische Phil Taylor. Taylor zwaait na dit WK af, en zal afscheid willen nemen in stijl. Cross, die bezig is aan zijn eerste WK, is in de finale maandag de underdog, maar dat was hij tegen Van Gerwen ook. Wie weet wat de voormalig elektricien nog klaarspeelt!

De laatste, zenuwslopende set van Van Gerwen versus Cross kijk je terug bij RTL7 Darts.

Lees verder