Gemist: Expeditie Robinson - Wie haalt de samensmelting?

Wie haalt de samensmelting in Expeditie Robinson?

Na de inleidende beschietingen tussen Kamp Noord en Kamp Zuid werden de twee groepen gisteravond samengevoegd. Vóórdat de Robinsons lekker sateetjes mochten tjappen moest er eerst flink gestreden worden!

De uitzending begon al dramatisch. Akwasi, Kim en Rijk krijgen op Duivelseiland een kans om terug te keren naar de groep. Degene die het langst op de evenwichtsbalk bleef staan mocht richting de andere deelnemers zwemmen(!).

De proef betekende het sneue einde voor de sympathieke YouTuber Rijk, die al een week of twee of het Duivelseiland zat te creperen. Hij viel als eerste van de balk af, wat helaas betekende dat zijn avontuur eindigde (of de makers moeten nog een súperverrassing in petto hebben).

Kim hield het wat langer vol, maar de winnaar van de test bleek rapper/dichter Akwasi. Hij mocht de oversteek maken, maar tijd om even bij te komen was er niet!

Samensmelting

In de laatste proef voor de samensmelting moesten er kokosnoten gehakt worden; het sap werd gebruikt om kannen te vullen. Sommige kannen waren groter dan de andere, en dat hield in dat er meer stemmen gewonnen werden als ze helemaal gevuld werden. Eva Cleven had al een vrijstelling dus die mocht aan een gedekte tafel wachten tot het gepeupel klaar was met hun battle.

Hugo bereikte de finish als eerste, gevolgd door… Fien! De relatie tussen de tv-chef en de nieuwspresentatrice is niet opperbest, nadat Fien Hugo erbij probeerde te naaien en de kok haar in een onbewaakt moment uitschold. Hoewel dit in de hitte van het spel gebeurde (de twee kunnen inmiddels weer door een deur) verwachten we hiervan nog veel moois/lelijks.

Na een bikkelharde strijd arriveerden Akwasi, Mariana, Kalvijn, Shary-Ann en Eva Koremans te laat om zich direct te plaatsen voor de samensmelting (en de saté, oh die heerlijke saté!). Daarvoor moeten ze met een katapult op een bordje schieten waar de naam van hun minst favoriete kandidaat op staat.

Mariana, natuurlijk

De gewiekste Mariana krijgt het grootste doelwit op haar voorhoofd getekend, en om de beurt slingeren de deelnemers hun stenen richting het bord. Met een hard gerinkel valt Mariana’s bordje in duigen, en hetzelfde geldt voor haar kansen op de winst. Hoewel ze nog in het spel zit, verhuist ze linea recta naar Duivelseiland!

De winnaars van deze aflevering kunnen eindelijk starten met hun feestmaal!

Zondagavond op de buis

Expeditie Robinson trok gisteravond bij 1,6 miljoen kijkers, en was daarmee na het nieuws en Studio Sport het best bekeken programma. Zondag Met Lubach deed het ook erg goed met bijna 1,3 miljoen kijkers. De allerlaatste aflevering van Familie Kruys trok 869.000 belangstellenden.

De gloednieuwe comedyserie Harkum startte nét onder de 700.000. Dat zijn nog geen De Luizenmoeder-achtige cijfers, maar het duurde ook even voor díe serie echt op stoom raakte. Het misdaaddrama Stanley H. Kwam net boven de 700.000 uit, waarmee NPO3 op zondagavond weer helemaal terug lijkt!

De hele aflevering van Expeditie Robinson kijk je terug bij RTLXL.