Gemist: Ewout Genemans naar gevaarlijke gevangenis in Polen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Ewout Genemans naar gevaarlijke gevangenis in Polen

Gemist: Ewout Genemans naar gevaarlijke gevangenis in Polen

|
|

Laatste update:

Ewout Genemans dook gisteravond weer een gevaarlijke gevangenis in om te kijken hoe het er daar aan toeging. Deze keer bleef de presentator dichter bij huis: hij ging naar Polen.

500 man, 23 uur per dag

In de gevangenis zitten ruim 500 man, 23 uur per dag in hun cel. Deze criminelen zijn erg gevaarlijk en daarom spreekt Ewout de meesten alleen door de tralies. Zo ontmoet de presentator onder anderen Sebastian. Deze gedetineerde is zo gevaarlijk, dat er een extra deur is geplaatst voor contact met de bewaking. Bekijk het fragment hierboven.

Interventieteam

De presentator kreeg ook te zien wat er gebeurd als het interventieteam optreed. Deze speciale elite grijpt in wanneer gevangenen doordraaien. En dat gaat er hard aan toe…

Taboe

Ewout sprak ook met Zlatan, een Poolse man die een tijdje in Nederland in de bak heeft gezeten en nu opgesloten zit in Polen. Zijn conclusie: “Ik zat in de Bijlmer, dat lijkt wel een hotel.” Wanneer Ewout vraagt of hij ergens niet over kan praten, vertelt Zlatan dat homoseksualiteit in de gevangenis nog steeds een taboe is. “Hier zitten 800 gevangen, waaronder moordenaars. Dan moet je niet zeggen dat homoseksualiteit geen probleem is."

Gevaar voor eigen leven

Aan het eind van de dag mag Ewout mee met de bewakers om gevangenen te tellen in het gevaarlijkste blok. Met gevaar voor eigen leven kijken de cipiers iedere avond of iedereen wel aanwezig is.

De hele aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Lees verder