Gemist: Dotan gaat door het stof bij RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Dotan gaat door het stof bij RTL Late Night

Gemist: Dotan gaat door het stof bij RTL Late Night

|
|

Laatste update:

Dotan trok gisteravond het boetekleed aan bij RTL Late Night. De zanger is sinds afgelopen weekend volop in het nieuws nadat de Volkskrant berichtte dat de zanger via meer dan 140 nepaccounts op social media gepromoot werd.

Gifbeker

Eerder op de dag had Dotan al online een excuusvideo vrijgegeven waarin hij spijt betuigde, maar in de studio bij Humberto Tan kwam de zanger erachter dat de gifbeker nog lang niet leeg was. De Late Night-presentator wond er dan ook geen doekjes om: “Het zijn geen woorden die ik normaal zou gebruiken maar in dit geval zeg ik toch: ‘What The Fuck?’”, zo opende Humberto het interview.

“Ik heb mezelf echt zo vaak voor de kop geslagen”

Dotan legde uit dat het idee voor de nepaccounts in 2011 ontstond, aanvankelijk als een onschuldig idee om zijn muziek bij meer mensen terecht te laten komen. Al snel werd het echter veel minder onschuldig, zo gaf de hitzanger ook zelf toe. De grootste bekentenis was wel dat het veelbesproken verhaal van de ontmoeting met een leukemiepatiënt die kracht putte uit zijn muziek niet waar was. Wel probeerde hij zich nog een beetje te distantiëren door te zeggen dat hij er zelf niets mee te maken had, maar de artiest nam wel de volle verantwoordelijkheid ervoor: “Ik heb me echt zo vaak voor de kop geslagen dat ik dacht: ‘Idioot, waar ben je in Godsnaam mee bezig?’”

Toekomstmuziek

Net toen Dotan in herhaling begon te vallen met spijtbetuigingen stelde Humberto de vraag die nog niemand hardop durfde te stellen: “Heb je nog een toekomst in muziek na dit?” Hierop viel de zanger een beetje stil. “Uhm... Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu probeer de dag door te komen, en ik hoop gewoon dat ik de muziek weer kan laten spreken op een gegeven moment”. Vooralsnog is dat scenario echter toekomstmuziek voor Dotan.

Op twitter dook na afloop veel kritiek op van kijkers die vonden dat Humberto toch nog veel kritischer had mogen zijn. Om daar zelf over te oordelen moet je het interview natuurlijk eerst even zien. Wie zin heeft in vijftien smeuïge minuten vol klapperende oren en plaatsvervangende schaamte kan hier het hele interview terugkijken.

Lees verder