• Nieuws

Gemist: bizarre ontknoping van het WK Darts

Gemist: bizarre ontknoping van het WK Darts

De finale van het WK Darts beloofde een kraker te worden! Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor speelde zijn laatste finale, tegen de verrassende nieuwkomer Rob Cross. Echt spannend werd de eindstrijd helaas niet…

Phil Taylor wordt gezien als de beste darter aller tijden, en won in zijn carrière 216 toernooien. Taylor werd zestien keer wereldkampioen, en kondigde begin vorig jaar zijn afscheid aan. Hij had gehoopt nog één wereldtitel te pakken, maar de debutant Rob Cross bleek veel te sterk voor de veteraan.

Sneue vertoning

In het Londense Alexandra Palace verpletterde Cross de beste darter ooit met 7-2. Taylor viel vooral op door bíjna een ‘9-darter’ te gooien, en omdat hij zijn middelvinger opstak naar het publiek. Taylor had op een waardiger afscheid gehoopt… De darter haalde in zijn afscheidsjaar bij lange na niet meer zijn gebruikelijke vorm.
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Cross, tot voor kort nog elektricien, schakelde dit weekend favoriet Michael van Gerwen uit, in een loeispannende match. RTL7 interviewde de nieuwe wereldkampioen vlák na de wedstrijd. 

The Champ!

Cross kon zijn winst zelf bijna niet geloven, maar denkt dat hij nóg beter kan! Michael van Gerwen heeft er in elk geval een geduchte concurrent bij! De twee komen elkaar weer tegen in het nieuwe seizoen van de Premier League Darts. Deze competitie begint op 1 februari; naast Van Gerwen is ook Raymond van Barneveld van de partij.

De hoogtepunten van de finale in Alexandra Palace kijk je terug bij RTL7.