Gemist: Beau van Erven Dorens in de ‘wachtkamer van de dood’

Veronica Superguide logo
Gemist: Beau van Erven Dorens in de ‘wachtkamer van de dood’

Gemist: Beau van Erven Dorens in de ‘wachtkamer van de dood’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoe brengen mensen hun laatste dagen door als er geen zicht meer is op verbetering? Beau van Erven Dorens verbleef vijf dagen in een hospice in een prachtige, maar loodzware aflevering van Beau Five Days Inside.

Waar dokters en verzorgers iemand normaal gesproken proberen te genezen, komt er een punt waarop dit niet meer mogelijk is. In hospices als De Populier brengen mensen hun laatste levensfase door, op een zo prettig mogelijke, menswaardige manier. Jong, oud, ernstig ziek, of gewoon ‘op’... de verzorgers proberen ze te helpen waar ze kunnen.

Beau maakt onder anderen kennis met de 46-jarige Martijn. Nadat er een hersentumor bij hem werd geconstateerd, bleek snel dat er geen kans was op genezing. In het hospice proberen hij, zijn vrouw Yolanda en twee zoons nog enigszins van het leven te genieten. Juist op de drempel van de dood, wordt het leven gevierd.

Martijn bezoekt nog eenmaal met zijn kinderen een training van hun favoriete voetbalclub PSV.

In de liefdevolle, maar tegelijk intens treurige omgeving weet Beau zich af en toe ook geen raad. De geraakte presentator laat af en toe flink de tranen vloeien, en dat geldt ook voor de kijkers.

Ruim een miljoen mensen leefden gisteren mee met de bewoners en het personeel van De Populier. Van Erven Dorens wordt geprezen voor zijn indringende, integere uitzending over de ‘wachtkamer van de dood’. De geportretteerden zelf hebben de uitzending helaas niet meer meegemaakt.

In de volgende aflevering van Beau Five Days Inside bezoekt de presentator een jeugdinrichting. Tot zijn grote schrik hebben de jongeren, met gedragsproblemen en vaak een gewelddadige voorgeschiedenis, de leeftijd van zijn eigen zoons.

De uitzending van gisteravond is terug te kijken via RTLXL.

Lees verder