Gemist: Beau sluit Het Rotterdam Project af met emotionele aflevering vol tranen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Beau sluit Het Rotterdam Project af met emotionele aflevering vol tranen

Gemist: Beau sluit Het Rotterdam Project af met emotionele aflevering vol tranen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

*Snik*. Nee, wij huilen niet, jij huilt! Beau van Erven Dorens sloot gisteren, samen met 866.000 kijkers, zijn Rotterdam Project op RTL 4. Hoe gaat het nu met de daklozen die Beau volgde?

Beau flikt het weer: hij is Omroepman van het Jaar, won de Gouden Televizier-ring én gaat nog een daklozenprogramma maken. Gisteren kwam er een hevig emotioneel einde aan Het Rotterdam Project en niet alleen bij Beau, maar ook bij kijkers thuis stroomden tranen over hun wangen. Een overzicht!

Patrick

Een van de ‘kandidaten’, de 43-jarige verslaafde dakloze Patrick, belandt uiteindelijk tóch in een afkickkliniek. In Zuid-Afrika. En dat ging niet zonder slag of stoot: eerder in de uitzending zagen we hoe Patrick in eerste instantie niet kwam opdagen op Schiphol. Hierna had hij er zichtbaar moeite mee, maar na een knuffel van Beau, stapte hij alsnog in het vliegtuig.

“Gozer, wat zie je eruit man!”, zegt Beau, die mega trots is op wat Patrick allemaal heeft bereikt de afgelopen maanden. Zelf zegt de ex-verslaafde dat ‘ie nooit meer aan drugs begint. “Ik heb veel aan jullie te danken”, zo bedankt hij Beau en zijn team. Beau daarop: “Ik vond het echt een ongelofelijke eer.”

Soufyan

De 20-jarige Soufyan mocht dankzij het programma gratis aan de Kappersakademie studeren. Schulden zijn afbetaald, hij behaalde z’n rijbewijs, een eigen plekje. Top! Beau kon zijn tranen niet bedwingen nadat hij van Soufyan een knipbeurt kreeg. Bij het definitieve afscheid had ‘ie zijn emoties even niet in bedwang. “We zouden allemaal wat meer vertrouwen moeten hebben in mensen.”

Ivar en zijn moeder

Kijkers waren wat minder enthousiast over Ivar en zijn moeder, die hij na acht jaar weer opzocht in Texas om haar te vertellen hoe het nu écht met hem ging. Ze wist bijvoorbeeld niet dat hij dakloos was. Heftig om te zien, maar volgens kijkers kwam dat vooral door zijn moeder.

Het einde van Het Rotterdam Project gemist? Bekijk het hier terug.

Lees verder