• TV
  • Familie Gillis

Gemengde reacties op ‘reddende engel’ Peter Gillis

Peter Gillis Vluchtelingen

Door de vreselijke situatie in Oekraïne zijn verschillende BN’ers bezig om het leven van vluchtelingen iets makkelijker te maken. Peter Gillis biedt duizenden bedden aan op zijn vakantieparken. In een bliksembezoek bij HLF8 vertelde hij er meer over, maar de reacties zijn nogal gemengd.

Na de Russische inval in Oekraïne bereidt Nederland zich voor op de komst van duizenden vluchtelingen. Beursgebouwen en gymzalen dienen als noodopvang, maar daar kun je die arme mensen niet lang laten zitten. Peter Gillis vertelde in HLF8 dat hij minstens 4.000 bedden beschikbaar stelt.

Bericht wordt geladen...

Gillis, de bekende vakantieparkmagnaat/hoofdrolspeler van Massa is Kassa, oogst hiermee bewondering. Tegelijkertijd zijn mensen een beetje wantrouwend richting de ‘barmhartige Samaritaan’.

In RTL Boulevard noemde Victoria Koblenko Gillis ‘stoer’, en prees ze het initiatief omzichtig.

Massa is Kassa

Angela de Jong schreef daarentegen in haar AD-column dat ze ‘nu al medelijden had met de 4.000 vluchtelingen die bij de familie Gillis worden gestopt.’ Volgens de columniste verdiende Peter Gillis al eerder veel geld met de opvang van asielzoekers in ‘stoffige, beschimmelde chaletjes’.