• Nieuws

Geef jij HAL 9000 uit 2001: A Space Odyssey de sleutel tot je smart home?

Geef jij HAL 9000 uit 2001: A Space Odyssey de sleutel tot je smart home?

Mocht je na het zien van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey óók een HAL 9000 willen, dan zijn je gebeden verhoord. Het bedrijf Master Replica maakt een replica van de griezelige boordcomputer, die werkt met je ‘smart home’-applicaties.

De HAL 9000 is een exacte replica, die is gebaseerd op de ontwerpdocumenten van de klassieke scifi-film. De (stem)computer werkt met Alexa, maar is ook compatibel met Siri, Microsofts Cortana, Google Home, etc. Door de bluetooth-functies kun je HAL ook gebruiken als draadloze luidspreker.

This mission is too important

De replica komt in twee varianten: de normale versie zet je in een standaard op je bureau; de luxe versie heeft een eigen wandpaneel. Aan de ene kant is het erg gaaf om HAL een pizza voor je laten te bestellen, maar tegelijkertijd is het ook een beetje creepy...

We zijn toch nog niet vergeten wat voor verschrikkelijke dingen HAL 9000 deed?

Let wel: het gaat om een crowdfundingscampagne, dus of dit apparaat ooit het daglicht ziet is nog onduidelijk. Superguide erkent geen enkele aansprakelijkheid als het project mislukt, of als je spacecomputer je tracht te vermoorden met huishoudelijke apparaten!

Meer informatie over de HAL-thuiscomputer vind je hier.