• Nieuws

Game Of Thrones-regisseur: nieuwe afleveringen allemaal langer dan een uur!

Game Of Thrones-regisseur: nieuwe afleveringen allemaal langer dan een uur!

Details over het nieuwe, laatste seizoen Game Of Thrones worden mondjesmaat bekend. Regisseur David Nutter kon op Reddit alvast een béétje delen.

David Nutter, één van de regisseurs van het laatste seizoen Game Of Thrones, hield een zogeheten ‘AMA’-sessie (Ask Me Anything) op Reddit. Hoewel hij natuurlijk niet té veel over het slot van de immens populaire fantasyserie kon delen, deed hij wel zijn best om zo goed mogelijk te antwoorden.

Uit het gesprek bleek dat de afleveringen van het achtste seizoen allemaal langer zijn dan een uur. Volgens Nutter is de precieze lengte nog niet duidelijk (dat kan ook niet, want er wordt nog aan gewerkt). Volgens Nutter ‘zweven ze rond de hogere nummers’. Klinkt vaag, maar de langste episodes tot nu toe duren 71 en 81 minuten.

Lange zit

Als we het ‘zweven’ een beetje ruim interpreteren is elke aflevering langer dan een uur, en duurt hij maximaal negentig minuten. Aangezien het afsluitende seizoen maar zes afleveringen telt, en er nog veel moet gebeuren, zullen de afleveringen waarschijnlijk meer richting de 90 minuten neigen. Niet helemaal ‘feature length’, zoals de makers eerder zeiden, maar ze komen een heel eind.

Bericht wordt geladen...

Nutter gaf trouwens nog een paar interessante antwoorden op het vragenvuur van Reddit. Volgens de regisseur speelden special-effects de grootste rol in het uitstel van Game Of Thrones. Het toevoegen van visuele effecten nam erg veel tijd in beslag; omdat er een paar enorme veldslagen in het slot zitten, waren er véél effecten nodig.

Nóg een lange zit

De toch al indrukwekkende maatregelen van HBO om lekken te voorkomen namen tijdens de opnames een nieuwe vlucht. Volgens Nutter werd bijna niets op papier gezet, en stond alle informatie op beveiligde tablets.

Als afsluiter omschreef de regisseur het laatste seizoen Game Of Thrones in drie woorden: ‘spectaculair, inspirerend én… bevredigend.’ David, we houden je er aan!

Het laatste seizoen van Game Of Thrones verschijnt in april. Nog éventjes de winter doorkomen dus.