Frits Sissing bevestigt: nieuw seizoen voor Maestro!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frits Sissing bevestigt: nieuw seizoen voor Maestro!

Frits Sissing bevestigt: nieuw seizoen voor Maestro!

|
|

Laatste update:

Dirigeren kun je leren! Het succesvolle programma Maestro is verlengd met een vijfde seizoen. Presentator Frits Sissing bevestigde dit op Radio 10 tegen DJ Lex Gaarthuis.

In Maestro geven bekende Nederlanders leiding aan klassieke orkesten. Aan het einde van de rit wint één BN’er de titel ‘beste amateurdirigent’. Afgelopen seizoen won actrice Maartje van de Wetering de Gouden Baton. In een spetterende finale versloeg ze Hadewych Minis.

Maestro

Klassieke muziek is prachtig als het juist wordt uitgevoerd. Maestro is echter óók leuk om te kijken als de kandidaat er niets van bakt. Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden ruimde in het afgelopen seizoen het hele Zwanenmeer!

Pijnlijk om te zien, maar vooral om te horen! Met alle respect natuurlijk, want ga er maar eens aan staan.

Ideale kandidaat

Tegen Lex Gaarthuis bevestigde Frits Sissing het vijfde seizoen van de show. ‘Wanneer weten we nog niet precies, maar het komt wel terug. Mensen vinden het leuk om te doen, en het ís natuurlijk ook heel bijzonder.’

Volgens Sissing bieden veel mensen zich spontaan aan voor de show. Zelf zou hij graag Paul Witteman met de baton zien zwaaien. ‘Die heeft heel veel verstand van klassieke muziek, maar geen idee of hij zou willen.’

Het fragment van Frits Sissing op Radio 10 kun je hier terugluisteren.

Lees verder